Ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης είναι ο πρώτος που έδωσε το παρών! Η αφιξή του ήταν τόσο διακριτική που λίγοι τον αντιλήφθηκαν με τον ίδιο να φτάνει σχεδόν δύο ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού. Λίγο μετά τις 13:45 έφτασε στο Μεγάλη Βρετάνια ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ο οποίος πέτυχε στο λόμπι τον Ιβάν Σαββίδη. Οι δύο άντρες αγκαλιάστηκαν τα είπαν για μερικά δευτερόλεπτα και στην συνέχεια ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφυγε από το ξενοδοχείο.

Ο Εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, όπως γράφει το gazzetta.gr έφτασε στο «Μεγάλη Βρετάνια» του Συντάγματος λίγο μετά τις 14:00 για να συμμετάσχει στην πολυσυζητημένη συνάντηση. Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να έφτασε αρκετά νωρίς στο «Μεγάλη Βρετάνια» όμως όπως έγινε γνωστό είχε δουλειά κοντά στο Σύνταγμα κι αναχώρησε. Οπότε πρώτος για το ραντεβου στην αίθουσα Grand Ballroom έφτασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μετά τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο Μεγάλη Βρετάνια εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ έφτασε στις 14:53. Στις 14:14 εμφανίστηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Το παρών κανονικά έδωσε και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου ο οποίος έφτασε στο ξενοδοχείο στις 14:25. 

Οι... καλεσμένοι

Ποιοι έχουν καλεστεί; Οι κ.κ. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Γραμμένος, Λυσάνδρου, Μελισσανίδης και Σαββίδης.

Ωστόσο δεν θα είναι μόνο αυτοί. Εκ μέρουν των Διεθνών Ποδοσφαιρικών Συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν και οι Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA).

Η ατζέντα

Την συνάντηση θα προλογίσουν ο Λάκοβιτς σε πρώτο επίπεδο αλλά και ο Αυγενάκης. Επίσης στο πιο ειδικό πλαίσιο η βασική ατζέντα θα έχει να κάνει:

  1. με την διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ, τις εκλογές της και το πώς θα γίνουν

  2. με την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο μετά την αποχώρηση των FIFA - UEFA το προσεχές καλοκαίρι
  3. με την επιλογή προσώπων κοινής αποδοχής για την ΕΠΟ (πιθανότατα τεχνοκράτης ως CEO) και την ΚΕΔ.
  4. με την αποκλιμάκωση της έντασης.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, αρχικά θα γίνει κουβέντα μεταξύ των ισχυρών ανδρών του «Big 4» και εν συνεχεία θα μπουν σε αυτήν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Φυσικά στις συζητήσεις κάθε πλευρά μπορεί να θέσει ή να προτάξει ό,τι θεωρεί πιο σημαντικό.