Σύμφωνα με το gazzetta.gr, στελέχη της UEFA έρχονται να αναιρέσουν τις καθησυχαστικές δηλώσεις που έκανε, επ' ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναφορικά με την διεξαγωγή του Euro2020.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «Independent», η UEFA  πραγματοποιεί ήδη συναντήσεις με τους υπουργούς των διοργανωτριών χωρών, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο η κρίση του κοροναϊού να επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Ρώμη.

Η εξάπλωση του ιού στην Ιταλία και η αναβολή αγώνων της Serie A έχει θορυβήσει το πολιτικό περιβάλλον, που δεν πρόκειται να ρισκάρει μια γενικευμένη κρίση στο έλεος του μεγάλου τουρνουά, το οποίο για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί σε 12 χώρες.

Έτσι, ο κίνδυνος για αναβολή, αλλαγή ημερομηνιών/τοποθεσιών ή, σε ακραίο σενάριο, ακύρωσης του EURO θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα έχει περιοριστεί ο ιός μέχρι το καλοκαίρι, με τον αντιπρόεδρο της UEFA, Μισέλ Ουβά να δηλώνει:

«Παρακολουθούμε στενά κάθε χώρα και το ποδόσφαιρο πρέπει να συμβαδίζει με τις διαταγές των μεμονωμένων κρατών. Το αθλητικό μονοπάτι θα κλείσει μόνο αν η κατάσταση χειροτερέψει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊου.