Σύμφωνα με το gazzetta.gr, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ζήτησε συγγνώμη από τους διοργανωτές αλλά και όσους στεναχώρησε, μέσω μηνύματος του στα social media, λίγες ώρες μετά από την αποβολή του από το US Open.

Ο Σέρβος τενίστας που χτύπησε επόπτρια γραμμών με το μπαλάκι και αποβλήθηκε σημείωσε αρχικά πως είναι χαρούμενος που είναι καλά στην υγεία της η επόπτρια, ζήτησε συγγνώμη και τόνισε πως δεν ήταν κάτι που έκανε επίτηδες αλλά κατά λάθος. 

Όσο αφορά τον αποκλεισμό σημείωσε πως θα δουλέψει παρά την απογοήτευση για να εξελιχθεί. 

H ανακοίνωση του: 

«Αυτή η κατάσταση με στεναχώρησε πολύ και με άδειασε συναισθηματικά. Ρώτησα για την επόπτρια και το τουρνουά με επιβεβαίωσε ότι ευτυχώς είναι εντάξει. Λυπάμαι πολύ που της προκάλεσα τέτοιο στρες. Δεν έγινε επίτηδες. Έγινε τόσο ακούσια. Τόσο λάθος. Δεν αποκαλύπτω το όνομά της επειδή σέβομαι την ιδιωτικότητά της.

Όσον αφορά την αποβολή, πρέπει να δουλέψω στη διαχείριση της απογοήτευσής μου και να το πάρω αυτό σαν ένα μάθημα, για να εξελιχθώ ως παίκτης και ως άνθρωπος. Απολογούμαι από το US Open και σε όσους σχετίζονται με τη διοργάνωση για τη συμπεριφορά μου. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα μου και στην οικογένειά μου, που είναι βράχοι υποστήριξης, αλλά και στους fans μου, που είναι πάντα εκεί για μένα. Σας ευχαριστώ και σας ζητώ συγγνώμη».