Μέχρι και 4.000 άτομα θα έχουν το δικαίωμα να παραβρίσκονται σε αθλητικές εκδηλώσεις στην Αγγλία από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Ο Τζόνσον δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι «πρέπει να περάσουμε τον χειμώνα χωρίς να εξαπλωθεί ο ιός εκτός ελέγχου», καθώς έθεσε ένα προσαρμοσμένο σύνολο κλιμακωτών περιορισμών που θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα.

Τα νέα της επιστροφής των θεατών χαιρετίζουν επαγγελματικές αθλητικές οργανώσεις που έχουν στερηθεί εντελώς την κύρια πηγή εσόδων τους για μεγάλο μέρος του έτους. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι θεατές θα επιτρέπονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και εκδηλώσεις στις περιοχές Επιπέδου 1 και 2.

Οι προτεινόμενοι κανόνες προβλέπουν μέχρι 4.000 θεατές σε υπαίθριες εκδηλώσεις ή μέχρι και το 50% της χωρητικότητας, ανάλογα με το ποια είναι μικρότερη, και χίλιους σε εκδηλώσεις που γίνονται σε κλειστό χώρο. Στο Επίπεδο 2, ο αριθμός αυτός μειώνεται σε 2.000 άτομα σε εξωτερικούς και χίλια άτομα σε εσωτερικούς χώρους. Στο Επίπεδο 3, θεατές απαγορεύονται.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η ασυνέπεια που είχε επιτρέψει στους ανθρώπους να παρακολουθήσουν μια ταινία στον κινηματογράφο, αλλά όχι έναν αγώνα ράγκμπι σε ένα γήπεδο, έπαιξε ρόλο στην αλλαγή της προσέγγισης.

Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο το ποια τμήματα της χώρας θα εμπίπτουν σε ποια επίπεδα ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η απόφαση είναι πιθανό να ανακοινωθεί την Πέμπτη, αλλά πρόσθεσε ότι «αναμένουμε ότι περισσότερες περιφέρειες θα βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από ότι πριν.»