Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την υλοποίηση ενός ιδιαίτερου κοινωνικού-αθλητικού προγράμματος επίσημων αγώνων, με την ονομασία «Monday’s Game Night against COVID-19».

Εκτός από τη δυνατότητα που θα έχουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να ξεμουδιάσουν, το πρόγραμμα στοχεύει να βάλει ολόκληρο τον οργανισμό του Ολυμπιακού στον αγώνα κατά της διάδοσης του ιού, μεταδίδοντας στους πολίτες τα μηνύματα που στέλνουν οι επιστήμονες και συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια να ανακοπεί η πανδημία μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα δώσει μια σειρά επίσημων φιλικών αγώνων με αντίπαλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες. Τα ματς θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα επιφυλάσσουν κάθε φορά και πολλές διαφορετικές εκπλήξεις.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι θα διεξάγονται στο κεκλεισμένων των θυρών Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, είναι σημαντικό ότι ο κόσμος θα μπορεί να τα παρακολουθεί μέσω της ΕΡΤ3 στην Ελλάδα και της ERTWorld σε όλο τον κόσμο. 

Η πρώτη αναμέτρηση του «Monday’s Game Night against COVID-19» ορίστηκε για τη Δευτέρα (30/11) στις 20:30 και αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» θα είναι ο Κολοσσός Ρόδου.

Οι δράσεις 

Οι αγώνες θα διεξάγονται Δευτέρα (ανάλογα με το πρόγραμμα των δύο ομάδων) και θα περιλαμβάνουν κάθε φορά συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά των αγώνων θα είναι αφιερωμένη:

-         στην καταπολέμηση της πανδημίας.

-         στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση  των μηνυμάτων των επιστημόνων.

-         στην ασφαλή ψυχαγωγία των φιλάθλων.

-         στην ενίσχυση της προσπάθειας της Πολιτείας.

-         στην επιβράβευση κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

-         στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλων οργανισμών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και παραπλήσιων στόχων.

Επιπλέον, σε κάθε αγώνα η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα φιλοξενεί και θα βραβεύει μια κατηγορία δημοσίων λειτουργών που συμβάλλει στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Λεπενιώτης: «Υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε»

Ο Γενικός Διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Νίκος Λεπενιώτης, δήλωσε:

«Επεξεργαζόμασταν πολλούς μήνες το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θεωρούμε υποχρέωση μας να συμβάλλουμε και εμείς όσο μπορούμε στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης συγκυρίας που δοκιμάζει και τη χώρα μας. Με το πρόγραμμα «Monday’s Game Night against COVID-19» θέλουμε να στηρίξουμε με έμπρακτο τρόπο τις προσπάθειες της Πολιτείας και να συμβάλλουμε με αίσθημα αλληλεγγύης στην συλλογική μάχη κατά της ασθένειας του COVID-19, από την οποία ελπίζουμε σύντομα η ανθρωπότητα να βγει νικήτρια».