«Είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά μας εμποδίζουν να φορέσουμε τα ρούχα εργασίας μας», δήλωσε η Μπόργκερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk την Κυριακή.

«Αυτή είναι πραγματικά η μόνη χώρα και το μοναδικό τουρνουά όπου μια κυβέρνηση μας λέει πώς να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι κατακριτέο.»

Το Κατάρ φιλοξενεί την επερχόμενη εκδήλωση FIVB World Tour, αλλά αυστηροί κανόνες σχετικά με την ένδυση στο γήπεδο οδήγησαν την Μπόργκερ, νικήτρια του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα, αλλά και τη συμπαίκτριά της Ζούντε να αποφύγουν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση του Μαρτίου είναι η πρώτη φορά που η Ντόχα φιλοξενεί μια γυναικεία εκδήλωση μπιτς βόλεϊ.

Με πουκάμισα και μακριά παντελόνια οι αθλήτριες

Ωστόσο, οι γυναίκες παίκτριες έχουν κληθεί να φορούν πουκάμισα και μακρύ παντελόνι και όχι το συνηθισμένο μπικίνι, ένας κανόνας που η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπιτς βόλεϊ, ισχυρίζεται ότι είναι «από σεβασμό για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας υποδοχής».

Μπόργκερ και Ζούντε δήλωσαν στο περιοδικό Spiegel κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι δεν θα υπακούσουν στους κανόνες που επέβαλαν οι αρχές του Κατάρ. Η Μπόργκερ δήλωσε ότι υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ευτυχείς να «προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε χώρα», προσθέτοντας ότι η υπερβολική ζέστη στη Ντόχα σήμαινε ότι τα μπικίνι ήταν απαραίτητα.

Η συμπαίκτριά της επισήμανε ότι το Κατάρ είχε προηγουμένως κάνει εξαιρέσεις για αθλήτριες στίβου που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Ντόχα το 2019.

Αν και η ζέστη δεν φτάνει στα ύψη των καλοκαιρινών μηνών, οι θερμοκρασίες στο κράτος του κόλπου μπορούν να φτάσουν μέχρι και τους 30 βαθμούς τον Μάρτιο.

Η Μπόργκερ αμφισβήτησε εάν το Κατάρ ήταν η κατάλληλη χώρα υποδοχής. «Ρωτάμε αν είναι απαραίτητο να διεξαχθεί εκεί ένα τουρνουά» είπε.

Το Κατάρ έχει φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων τις τελευταίες δεκαετίες, αν και το ιστορικό του στα ανθρώπινα δικαιώματα, η έλλειψη αθλητικής ιστορίας και ο υπερβολικά ζεστός καιρός το καθιστούν αμφιλεγόμενη τοποθεσία.

Πηγή: Guardian.

Διαβάστε περισσότερα:

Γερμανία: Πρόστιμο 75.000 ευρώ στην Ντόρτμουντ για κορονοπάρτι με οπαδούς

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 500.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ – Μεσίστιες οι σημαίες για 5 ημέρες