Ο Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του, Τζελένα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό αμέσως μετά την επιστροφή τους στο Βελιγράδι από το Ζαντάρ της Κροατίας, όπου ο τελικός του τουρνουά Andria Tour ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

«Λυπάμαι πολύ για όλους τους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και για τους τρεις συναθλητές μου» είπε ο Τζόκοβιτς, αναφερθείς στους Ντιμιτρόφ, Τσόριτς και Τροΐτσκι.

Ενώ άλλοι παίκτες παρέμειναν στο Ζαντάρ για να εξεταστούν για τον Covid-19 την Κυριακή το βράδυ, ο Τζόκοβιτς, αναφέρει ο Guardian, επέστρεψε στη Σερβία.

«Όταν φτάσαμε στο Βελιγράδι κάναμε το τεστ. Εγώ και η Τζελένα βγήκαμε θετικοί ενώ τα αποτελέσματα των παιδιών μας είναι αρνητικά. Ό,τι κάναμε τον περασμένο μήνα, το κάναμε με αγνές προθέσεις. Το τουρνουά μας είχε ως στόχο να ενώσει και να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνιας. Το διοργανώσαμε τη στιγμή που ο ιός φαινόταν ότι έχει εξασθενίσει, πιστεύοντας ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωσή του. Δυστυχώς, ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει και δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα με την οποία μαθαίνουμε να ζούμε» κατέληξε ο Τζόκοβιτς.