Ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή επιβλήθηκε στον οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος πριν από την έναρξη του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στις 25 Φεβρουαρίου του 2018, πέταξε το ρολό ταμειακής μηχανής στον Όσκαρ Γκαρσία. Για το ίδιο χρονικό διάστημα του απαγορεύτηκε η είσοδος στα γήπεδα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου τόνισε πως δεν τραυματίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού και επισημάνθηκε ότι δεν υπήρξε πρόθεση να τον χτυπήσει, αλλά μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα που υπήρχε πέταξε και εκείνος ένα ρολό ταμειακής μηχανής που πέτυχε τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

Το δικαστήριο έκρινε ότι στην προκειμένη περίπτωση έχει διαπραχθεί αδίκημα και για αυτό του επέβαλλε τη συγκεκριμένη ποινή του ενός έτους με αναστολή, ενώ η τιμωρία του δεν είχε να κάνει με τον φάκελο που είχε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία.

Ο οπαδός του ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του δύο ώρες πριν, κατά τη διάρκεια και δύο ώρες μετά τη λήξη κάθε αγώνα που θα δίνει σε ομαδικά αθλήματα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο δεν έδωσε το παρών ο Όσκαρ Γκαρθία, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του.

Πηγή: www.gazzetta.gr