Πυρκαγιά που προκλήθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται έξω από το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ συντέλεσε στην ματαίωση της δεύτερης ημέρας των χειμερινών αγώνων κολύμβησης Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α', Β', για τα σωματεία της νότιας Ελλάδας το πρωί του Σαββάτου.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο υποσταθμός της ΔΕΗ που βρίσκεται ακριβώς έξω από το χώρο του κολυμβητηρίου υπέστη βραχυκύκλωμα από το οποίο προκλήθηκε μικρή σε έκταση πυρκαγιά με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι δεν είχαν ξεκινήσει τα αγωνίσματα όταν προκλήθηκε η φωτιά. Μετά από αυτό το περιστατικό όπως ήταν λογικό η ΚΟΕ, ανέβαλε το πρωινό πρόγραμμα και μετέφερε το υπόλοιπο πρόγραμμα για το Σάββατο και την Κυριακή στα κολυμβητήρια της Νίκαιας και του Πειραιά.

Να πούμε εδώ ότι στους αγώνες συμμετέχουν 600 από όλη την Ελλάδα και πως είναι η δεύτερη φορά που υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα στο ΟΑΚΑ αφού στις 19 Ιανουαρίου το ματς της ΑΕΚ με το Περιστέρι για την Basket League είχε μεταφερθεί για μία ημέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

Ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε στο μηχανοστάσιο του κλειστού κολυμβητηρίου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας (ΟΑΚΑ) υποχρέωσε σε ματαίωση του πρωινού προγράμματος των Χειμερινών κολυμβητικών αγώνων. Κατόπιν τούτου η ΚΟΕ μεταφέρει τους αγώνες σε αλλά κολυμβητήρια της Αττικής.

Οι αγώνες που άρχισαν την Παρασκευή το απόγευμα θα συνεχιστούν το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με το κάτωθι πρόγραμμα:

Σάββατο (16/2): Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. Ώρα έναρξης: 18.00, 2η αγωνιστική. 

Κυριακή (17/2): Εθνικό κολυμβητήριο Νίκαιας. Ώρα έναρξης: 09.00, 3η αγωνιστική.

Κυριακή (17/2): Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. Ώρα έναρξης: 16.00, 4η αγωνιστική. 

Πηγή: www.gazzetta.gr