Γλίτωσε τα χειρότερα. Η UEFA έκανε γνωστή την τιμωρία της ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Άγιαξ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Οπως έγινε γνωστό η ΑΕΚ τιμωρείται με έναν χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά με διετή αναστολή. Ταυτόχρονα τα επόμενα δύο ευρωπαϊκή παιχνίδια της ΑΕΚ θα διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών». Και τα δύο θα είναι για τους προκριματικούς αγώνες του καλοκαιριού.

Φυσικά της επιβλήθηκε και πρόστιμο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθεί να πληρώσει 80.000 ευρώ για τα επεισόδια των οπαδών της.

Τι μέτρησε η UEFA ώστε η ΑΕΚ να πάρει την (διετή) αναστολή και η «Ενωση» ν' αποφύγει τον αποκλεισμό;

Αρχικά η απόλυτη εμπιστευτικότητα, οι χαμηλοί τόνοι και η αποφυγή διαρροών σε μια πολύ σοβαρή διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη.

Η UEFA είχε ορίσει, μετά τα γεγονότα και το απολογητικό υπόμνημα της ΑΕΚ ειδικό επιθεωρητή ο οποίος ξεκίνησε έρευνα στα πάντα από τον Δεκέμβριο (με καταθέσεις, οπτικοακουστικό υλικό, ό,τι είχε ανέβει στα social media) και την ολοκλήρωσε στα μέσα Γενάρη, χωρίς να βγει τίποτα προς τα έξω!

Κι αυτός ήταν ένας λόγος για την καθυστέρηση στην εκδίκαση και στην απόφαση.

Στην συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία που ακολουθείται στις σοβαρές υποθέσεις. Οχι με άμεση απόφαση της πειθαρχικής αλλά με ορισμό επιθεωρητή και τελική απόφαση με βάση τον φάκελο έρευνας και δικογραφίας που εκείνος άνοιξε ψάχνοντας τα πάντα, χωρίς να αρκεστεί μόνο στις εκθέσεις του παρατηρητή και security officer του αγώνα!

Πηγή: Gazzetta.gr