Μετά από τη σοκαριστική καταγγελία της Ολυμπιονικού Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της ομοσπονδίας σε ηλικία 22 ετών, η ΕΙΟ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία «δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά» και τονίζει ότι εάν είχε λάβει έστω και ανεπίσημη καταγγελία «θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου».

Μάλιστα η ΕΙΟ καλεί τη Σοφία Μπεκατώρου «να γίνει συγκεκριμένη» στην καταγγελία της  και «η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια  να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».