Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν: Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Vichai Srivaddhanaprabha, σκοτώθηκε στην συντριβή του ελικοπτέρου του στο πάρκινγκ του King Power Stadium το βράδυ του Σαββάτου 27/10.

Ο άνθρωπος που γιγάντωσε τη Λέστερ και την ανέδειξε πρωταθλήτρια, Vichai Srivaddhanaprabha, είναι νεκρός με τους φόβους να επιβεβαιώνονται από τον ίδιο τον σύλλογο. Την είδηση είχε προλάβει να μεταφέρει νωρίτερα ο Guardian, ενώ για το ότι ο ιδιοκτήτης της Λέστερ ήταν στο ελικόπτερο είχε επιβεβαιωθεί από την King Power λίγο μετά το τραγικό συμβάν.

Μάλιστα, οι «αλεπούδες» κάνουν γνωστό ότι νεκρά είναι και τα άλλα τέσσερα μέλη του ελικοπτέρου χωρίς να γίνονται γνωστά τα στοιχεία τους.

Ο 61χρονος παρακολούθησε το ματς με τη Γουέστ Χαμ και στη συνέχεια θα πήγαινε στο Λονδίνο αλλά το ελικόπτερο του συνετρίβη στο πάρκινγκ του γηπέδου ύστερα από πρόβλημα στο πίσω έλικα.

Ο σύλλογος αναφέρει πως η στιγμή της ανακοίνωσης είναι σπαρακτική. Για τους ανθρώπους της ομάδας ο «ήταν ένας άνθρωπος που έζησε τη ζωή του με γενναιοδωρία και καλοσύνη».

Στην ανακοίνωση δίνονται συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους άλλους τέσσερις αδικοχαμένους.

Η ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνεται η τραγική είδηση:

«Μαζεύοντας τα κομμάτια της καρδιάς μας και με μεγάλη απογοήτευση επιβεβαιώνουμε πως ο πρόεδρος, Vichai Srivaddhanaprabha, ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο το απόγευμα του Σαββάτου όταν το ελικόπτερο που μετέφερε εκείνον κι άλλους τέσσερις έπεσε ακριβώς έξω από το "King Power Stadium". Κανείς από τους πέντε επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Οι σκέψεις όλων στο σύλλογο είναι στην οικογένεια του Vichai Srivaddhanaprabha και τις οικογένειες όλων όσων επέβαιναν στο ελικόπτερο σ' αυτήν την ανείπωτη τραγωδία. Στο πρόσωπο του Vichai Srivaddhanaprabha ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνδρα. Έναν άνθρωπο με καλοσύνη, γενναιοδωρία, η ζωή του οποίο καθορίστηκε από την αφοσίωσή του στην οικογένεια του και σε όσους καθοδηγούσε με μεγάλη επιτυχία. Η Λέστερ ήταν μία οικογένεια κάτω από την καθοδήγησή του. Είναι μία οικογένεια η οποία θα συνεχίσει το έργο του και θα διατηρήσει το το όραμα του για το σύλλογο το οποίο είναι τώρα η κληρονομιά του.

Ένα βιβλίο για συλληπτήρια θα ανοίξει στο King Power Stadium την Τρίτη (30/10) για όσους φιλάθλους θέλουν να αποτείνουν φόρο τιμής και θα παραδοθεί στην οικογένεια του Vichai Srivaddhanaprabha. Όσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν το King Power Stadium θα μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά σε σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της ομάδας».

Πηγή: Gazzetta.gr