Μείωση άνω του 50% έρχεται στη φορολόγηση των συμβολαίων αθλητών με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ. Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση στο φορολογικό της νομοσχέδιο αφορά τα συμβόλαια άνω των 40.000 ευρώ τον χρόνο.

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής και τομεάρχης Αθλητισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς «πρόκειται για ένα μεγάλο «δώρο» στις μεγάλες ΠΑΕ  και ΚΑΕ, αφού αυτές είναι οι μόνες που υπογράφουν σήμερα πληθώρα «μεγάλων» συμβολαίων και άρα από την τροπολογία θα προκύψουν τεράστια κέρδη κυρίως γι αυτές».

Τονίζει ακόμα ότι με την τροπολογία αυτή «καταρρέει και το μύθευμα ότι η νέα κυβέρνηση απέσυρε την ΕΡΤ από συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαίρου, γιατί «σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων που πήγαιναν στην μπάλα»:  τα χρήματα που χάνει το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη ευνοϊκή φορολόγηση, είναι ασύγκριτα περισσότερα από αυτά που έδινε η ΕΡΤ σε τηλεοπτικά συμβόλαια, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος ούτε για τους πολίτες, αλλά ούτε και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που από τις συμβάσεις με την ΕΡΤ έπαιρνε το 5%».

Και καταλήγει πως: « Με την τροπολογία, λοιπόν, αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει «δώρο» στους ολιγάρχες-καναλάρχες-ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, «επιβραβεύοντας» τον τραμπουκισμό, που θεριεύει τις τελευταίες μέρες!»