Με μια ακόμα νίκη στην Ουγγαρία, ο Χάμιλτον ανοίγει και άλλο την διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον Φέτελ, που τερμάτισε στην 2η θέση, 3ος και ο Ράικονεν με 2 πιτστοπ.

Είδαμε έναν ενδιαφέροντα αγώνα στην Ουγγαρία, με δυνατές μάχες, μικροατυχήματα, εικονικά αυτοκίνητα ασφαλείας και τελικό νικητή το Λούις Χάμιλτον. Η Ferrari έσωσε την παρτίδα στους τελευταίους γύρους όπου ο Φέτελ και ο Ράικονεν κατάφεραν να περάσουν τον Μπότας που τους καθυστερούσε.

Από την αρχή φάνηκε πως οι δύο Mercedes είχαν καλύτερο ρυθμό από τις Ferrari. Ο Κίμι παρά τα Ultrasoft ελαστικά που φορούσε έχασε νωρίς την θέση του από τον Φέτελ που έδειχνε πως ήθελε να κρατήσει κοντά του, τουλάχιστον την μία από τις δύο Mercedes. Ο Ράικονεν που είχαν ξεχάσει να του συνδέσουν το δοχείο νερού και ήταν εκνευρισμένος, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα φρένα του και μπήκε νωρίς για πιτ στοπ, ενώ το ίδιο έκανε και ο Μπότας, κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια καθοριστικό. Ο Χάμιλτον εμπρός έδειχνε πως δεν είχε πρόβλημα, ενώ και ο Ρικιάρντο κάλπαζε κερδίζοντας συνεχώς θέσεις μετά την άσχημη εκκίνηση που τον έριξε 19ο από 12ο.

Στον πρώτο γύρο είχαμε και την πρώτη εγκατάλειψη με τον Λεκλέρκ να πέφτει θύμα των δύο Force India και λίγους γύρους μετά τον Φερστάπεν να εγκαταλείπει από πρόβλημα στον κινητήρα του.
Με τα πιτ στοπ να έχουν ολοκληρωθεί, είχαμε τον Χάμιλτον πρώτο με τον Μπότας 2ο και τον Φέτελ με καταστροφικό πιτ στοπ να βρίσκεται 3ος. Ο Ραίκονεν πριν κάνει ο Φέτελ το πιτ στοπ του, μη μπορώντας να περάσει τον Μπότας μπήκε και για 2ο πιτ στοπ και ενώ φάνηκε πως ήταν λάθος στρατηγική, στη συνέχεια με συνεχείς ταχύτερους γύρους, κάλυψε την διαφορά και κόλλησε πίσω από τον Φέτελ που προσπαθούσε να περάσει τον Μπότας. Στους τελευταίους γύρους, ήταν ξεκάθαρο πως ο Μπότας καθυστερούσε επίτηδες τις δύο Ferrari, έτσι ο Φέτελ εκβίασε έξυπνα ένα προσπέρασμα και ο Μπότας δεν μπόρεσε να αμυνθεί και μάλιστα χτύπησε από πίσω τον Φέτελ σε ένα αγωνιστικό ωστόσο συμβάν. Στο συμβάν αυτό και ο Ράικονεν βρήκε την ευκαιρία να περάσει αφήνοντας τον Μπότας στην 4η θέση ανήμπορο να αντιδράσει στην επίθεση του 5ου πλέον Ρικιάρντο. Στην πρώτη μάλιστα προσπάθεια να τον περάσει, ο Μπότας χτύπησε τον Ρικιάρντο και τον πέταξε έξω και χρειάστηκαν οι εντολές από το πιτ γουόλ για να αφήσει ο εκνευρισμένος Φινλανδός τον Αυστραλό να περάσει για την 4η θέση.

Ο Μπότας για αυτή την αντιαθλητική ενέργεια πήρε 10 δευτερόλεπτα και 2 βαθμούς ποινής που ωστόσο δεν επιρρέασαν την 5η θέση που τερμάτισε.

Η νίκη του Χάμιλτον διευρύνει στους 24 βαθμούς την διαφορά του από τον Φέτελ αν και τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί καθώς βρισκόμαστε στη μέση περίπου του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη του αγώνα:

Πηγή: gazzetta.gr