Ο πρόεδρος της FIA επισκέπτεται τακτικά τον Μίκαελ Σουμάχερ, απέφυγε όμως να μιλήσει για την κατάσταση της υγείας του πολυνίκη οδηγού της Formula 1, όπως κάνει και η οικογένεια του Γερμανού.    

Ο Μίκαελ Σουμάχερ εξακολουθεί να βρίσκεται στις καρδιές όλων των φίλων της Formula 1, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει βγει από τον φακό της επικαιρότητας, καθώς η οικογένειά του δεν αφήνει να διαρρεύσει τίποτα για την κατάσταση της υγείας του.

Πρόκειται για μία τακτική, η οποία βρίσκει σύμφωνο και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου FIA, Ζαν Τοντ. Ο 72χρονος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion, όπου ανέφερε ότι γύρω από τον μεγάλο ασθενή «βρίσκονται η οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα». Ο Τοντ διατηρεί στενές επαφές με τον Σούμι και την οικογένειά του, μάλιστα δήλωσε, ότι «νιώθω ευλογημένος, που έχω τακτική πρόσβαση σε αυτόν».

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 παραμένει αμείωτο, όμως ο Τοντ τονίζει στη συνέντευξή του, ότι «η υγεία του αποτελεί προσωπική υπόθεση» και κρίνει σωστή τη στάση της οικογένειας του Σουμάχερ σε αυτό το ζήτημα. Ο Τοντ ρωτήθηκε πάντως για την πορεία της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ και απάντησε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω, ότι είναι πλέον καιρός να αφήσουμε τον Μίκαελ να ζήσει τη ζωή του με ειρήνη».

Μάλιστα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ρώτησε ξανά τον Τοντ, αν έχει βελτιωθεί η υγεία του Σούμι και ο Γάλλος έδωσε ακριβώς την ίδια απάντηση, αποφεύγοντας έτσι να μπει στην ουσία.
Ο Τοντ είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο για τον Σουμάχερ, ότι «στον Μίκαελ συνέβη ένα τρομερό περιστατικό, όμως έχει με την Κορίνα μία ξεχωριστή γυναίκα στο πλευρό του, καθώς επίσης δύο ενήλικα παιδιά, τη Τζίνα Μαρία και τον Μικ, για τα οποία θα ήταν πολύ υπερήφανος. Στις σκέψεις μου και στα συναισθήματά μου είμαι πάντα μαζί του, όπου και αν βρίσκομαι».

Πηγή: gazzetta.gr