Ένα δυσάρεστο περιστατικό επισκίασε τη χαρά του Λιούις Χάμιλτον για την κατάκτηση του 5ου παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Φόρμουλα 1. Μόλις τρεις ημέρες πριν το καθοριστικό Γκραν Πρι Μεξικού έμαθε ο Βρετανός, ότι ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του άφησε την τελευταία του πνοή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Γρενάδα. Ο οδηγός της Mercedes αφιέρωσε τον τίτλο του στον παππού του και έκανε συγκινητικές δηλώσεις μετά τον αγώνα.

«Σήμερα είναι μία περίεργη ημέρα. Κοιτάζω στον ουρανό και σκέφτομαι τον παππού μου. Ήθελα να κάνω υπερήφανο αυτόν και τον πατέρα μου», ανέφερε ο Χάμιλτον, που δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι έγινε για 5η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1. «Τηλεφώνησα στον πατέρα μου. Γνωρίζω, ότι είναι υπερήφανος, γι αυτό που έχουμε πετύχει. Και είναι υπερήφανος για εμένα, κάτι που σε τελικά ανάλυση ήταν πάντα ο στόχος του. Όμως και ο παππούς θα ήταν σήμερα υπερήφανος για εμάς», συμπλήρωσε ο 33χρονος πιλότος.

Οι σχέσεις του Λιούις με τον πατέρα του Άντονι δεν ήταν πάντα ρόδινες, μάλιστα κάποια στιγμή μπήκε ανάμεσά τους το χρήμα και επί χρόνια δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Τώρα όμως επανασυνδέθηκαν, ενώ ο Χάμιλτον τόνισε πως «όταν πεθαίνει κάποιος, αυτό ενώνει πάντα περισσότερο όλη την οικογένεια. Ο παππούς μου ήταν ο αρχηγός της οικογένειας. Ο πατέρας μου και εγώ βρεθήκαμε ξανά πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, όμως αυτό μας έφερε τώρα λίγο πιο κοντά ακόμη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όλα όσα έκανε, για να μπορώ να είμαι σήμερα εδώ».

Ο Βρετανός έχει ως πρότυπο τον πατέρα του. «Θέλω να είμαι όπως αυτός. Ενας δυνατός, μαύρος άνδρας, ο οποίος έχει καταφέρει τόσα πολλά ως άνθρωπος, αν και ο ίδιος είχε τόσα λίγα. Πιστεύω, ότι αυτό εκφράζει τα πάντα, για το ποιοι είμαστε», υπογράμμισε ο Λιούις, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Είμαι ατέλειωτα ευγνώμων, που το όνομα Χάμιλτον πέρασε πλέον σταθερά στα βιβλία ιστορίας της Φόρμουλα 1. Eίναι τρελό, όταν το σκέφτομαι».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: gazzetta.gr