Ο Μικ Σουμάχερ φέρεται ως υποψήφιος για τη θέση του δοκιμαστή οδηγού στη Ferrari, που παραμένει εφέτος κενή μετά τη μετακίνηση του Τζιοβινάτσι στην Alfa Romeo – Sauber.

Θα δούμε ξανά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια έναν Σουμάχερ με τα χρώματα της Ferrari; Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο γιος του «Σούμι» είναι εφέτος υποψήφιος για τη θέση του δοκιμαστή οδηγού στη Scuderia, η οποία παραμένει κενή μετά τη μεταπήδηση του τελευταίου κατόχου της, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, στην ομάδα της Alfa Romeo – Sauber.

Ο γνωστός διαδικτυακός ιστότοπος Motorsport-Total.com υποστηρίζει, ότι ο Μικ Σουμάχερ είναι πιθανόν να συμφωνήσει τις επόμενες ημέρες με τη Ferrari και να ενταχθεί στην ομάδα των τζούνιορ οδηγών της Scuderia, όπου ο πατέρας του είχε γράψει ιστορία κατακτώντας πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Formula 1 μεταξύ 2000 και 2004.

Εφόσον υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, τότε θα μπορούσε να συμμετάσχει ο 19χρονος Μικ στη διάρκεια της εφετινής σεζόν σε δοκιμές, όπου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν οι ομάδες οδηγούς με έως δύο συμμετοχές σε Γκραν Πρι της Formula 1. Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε ως γνωστόν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3 για το 2018 και εφέτος θα λάβει μέρος με την ομάδα της Prema στο πρωτάθλημα της Formula 2. Ως διεκδικητές της θέσης του δοκιμαστή οδηγού στη Ferrari φέρονται  επίσης –εκτός του Μικ Σουμάχερ- οι Μάρκους Άρμστρονγκ και Κάλουμ Ίλοτ, που ανήκουν στους τζούνιορ οδηγούς της Scuderia.

Ο νεαρός Σουμάχερ δεν έχει υπογράψει βεβαίως ακόμη κάποιο συμβόλαιο με τη Ferrari, αν συμβεί όμως αυτό, τότε θα ταράξει σίγουρα τα νερά στη Formula 1, καθώς θα πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συναισθηματικού συμβολισμού. Ο ίδιος έχει αποδείξει πάντως  μέχρι τώρα με τις επιδόσεις του στην πίστα, ότι δεν βασίζεται στο όνομα του πατέρα του, οπότε ανήκει στα πιο καυτά ονόματα νεαρών οδηγών με λαμπρές προοπτικές στη Formula 1.

Πηγή: gazzetta.gr