Νωρίτερα φέτος η Ford ανακοίνωσε ότι κάθε νέο επιβατικό της μοντέλο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Παραμένοντας πιστή στη δέσμευση αυτή, η εταιρεία προτίθεται να λανσάρει 17 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη έως το 2024, εκ των οποίων τα 8 κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2019, ενώ το πλήρως ηλεκτρικό SUV εμπνευσμένο από τη Mustang θα παρουσιαστεί το 2020. Στην Ελλάδα, το πρώτο ηλεκτροκίνητο Ford που θα δούμε να παρουσιάζεται στις αρχές του 2020 είναι το νέο Puma EcoBoost Hybrid, το οποίο τροφοδοτείται από ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης που αναβαθμίζει τις ήδη υψηλές δυνατότητες του 1.0L EcoBoost κινητήρα.

Σύμφωνα ωστόσο με έρευνα της ίδιας της Ford, το 40% των οδηγών ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ελάχιστα για τα ηλεκτρικά οχήματα – κάτι που σημαίνει ότι η μετάβαση από την αντλία ανεφοδιασμού καυσίμου στην ηλεκτρική πρίζα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Με αυτό το δεδομένο, δημιουργήθηκε μία εφαρμογή στο νέο All-Electric website της Ford, που επιτρέπει στους χρήστες να καταχωρούν τις συνήθεις καθημερινές διαδρομές τους και να βλέπουν πόσα χιλιόμετρα θα μπορούν να διανύουν ανάμεσα σε δύο φορτίσεις, με εκτιμώμενη αυτονομία τα 600 χιλιόμετρα.

Τα 600 χιλιόμετρα, δεν είναι φυσικά μια αυθαίρετη παραδοχή, αλλά ανταποκρίνονται στην αυτονομία του ηλεκτρικού SUV μπαταρίας (BEV) της Ford, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του το 2020. Αναφορικά με τη νέα εφαρμογή, αυτή διατίθεται ήδη και στα ελληνικά και μπορείτε να την δείτε στη διεύθυνση https://www.ford.gr/shop/explore/hybrid-electric/all-electric.

Ο κόσμος του αυτοκινήτου αλλάζει ταχύτατα, ίσως περισσότερο από όσο μπορούν να αντιληφθούν ακόμα και οι πιο υποψιασμένοι οδηγοί. Έτσι εφαρμογές σαν αυτή της Ford, η οποία παρέχει επίσης και χρήσιμες πληροφορίες για τα ηλεκτρικά οχήματα εν γένει, είναι ιδιαίτερα σημαντικές.