Το νέο Ford Ranger Raptor, με τις περιποιήσεις της Ford Performance, ήρθε στη χώρα μας το 2019 και αμέσως κέρδισε τους ειδικούς με τις σχεδόν αγωνιστικές επιδόσεις του εκτός δρόμου και την ικανότητά του να αντεπεξέρχεται σε κάθε ανάγκη μετακίνησης με ασφάλεια και άνεση.

Παρά τον επαγγελματικό του χαρακτήρα το νέο Ford Ranger Raptor, που διαθέτει τον 2.0L ΕcoBlue κινητήρα ντίζελ της Ford, ο οποίος αποδίδει 213 ίππους ισχύος και ροπή 500 Nm, είναι ικανό να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και  σύστημα μετάδοσης Terrain Management με 6 προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mad/Sand, Rock και Baja), εφοδιάζεται με αμορτισέρ αγωνιστικών προδιαγραφών της Fox Racing με σύστημα Position Sensitive Damping και τροχούς 285/70 R17, με ελαστικά της BF Goodrich. Η αυξημένη στιβαρότητα του πλαισίου και οι ιδιαίτερες ρυθμίσεις του, το καθιστούν ασταμάτητο εκτός δρόμου και ταυτόχρονα υπόσχονται κορυφαία απόλαυση οδήγησης.

Ακριβώς αυτή την μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτέμβρη το 2o Off Road Adventure Festival, που για μία ακόμα χρονιά φιλοξενήθηκε στις γνώριμες πλέον εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Αθηνών, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Στο πλαίσιο της διήμερης αυτής γιορτής, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ford Motor Ελλάς είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα πιο δημοφιλή SUV, off road και pick up μοντέλα της εταιρείας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που μπόρεσαν να «γευτούν» μία μοναδική εμπειρία συνοδήγησης, με… μπόλικες δόσεις αδρεναλίνης, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι την ταχύτητα, τις επιδόσεις αλλά και τις απαράμιλλες δυνατότητες του νέου Ford Ranger Raptor σε αγωνιστικούς ρυθμούς οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης, περισσότεροι από 50 τυχεροί είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στο δεξί μπάκετ του κορυφαίου αυτού pick up, απολαμβάνοντας «εκ των έσω» μία γρήγορη βόλτα στην απαιτητικής χάραξης χωμάτινη πίστα που περιλαμβάνεται στο χώρο του Ιπποδρόμου Αθηνών. Χαρακτηριστικό των μοναδικών ικανοτήτων του νέου Ford Ranger Raptor, είναι φυσικά το video στη συνέχεια.