Η Opel ανακοίνωσε τις τιμές του νέου ηλεκτρικού Corsa, οι οποίες ξεκινούν από τις 29.890 ευρώ και αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη, με δεδομένη τη σημαντική αυτονομία του μοντέλου αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρακτικό και φρέσκο αισθητικά αυτοκίνητο πόλης. Αν οι τιμές αυτές συνδυαστούν και με οικονομικά κίνητρα τα οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, τότε πολύ πιθανόν το Corsa μαζί με πολλά ακόμα αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και υβριδικά μοντέλα, να γίνουν μια υπολογίσιμη εμπορικά ποσότητα στη χώρα μας.

Οι προδιαγραφές του ηλεκτρικού Corsa-e είναι τέτοιες που το καθιστούν ικανό αντίπαλο των προτάσεων με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 136 ίππους ισχύος και –το κυριότερο- 260 Nm ροπής από την πρώτη στροφή λειτουργίας του. Αναφορικά με τις επιδόσεις, η μέγιστη ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα (ήδη παράνομη άλλωστε), η επιτάχυνση όμως των 8,1 δλ. από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, μαρτυρά ένα πολύ σβέλτο και σπιρτόζο αυτοκίνητο. Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει έως και στα 330 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Όσον αφορά στους χρόνους φόρτισης, με ταχυφορτιστή απαιτείται μόλις μισή ώρα για να γεμίσουν οι μπαταρίες του αυτοκινήτου κατά 80%, ενώ από το οικιακό δίκτυο μία πλήρης φόρτιση διαρκεί γύρω στις οκτώ ώρες.

Χωροταξικά το νέο Corsa-e δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα συμβατικά αδέλφια του, με το εσωτερικό να μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 ενήλικες και το χώρο αποσκευών να έχει όγκο 267 λίτρα. Αντίθετα, μπορεί να τα κάνει να κρυφτούν όσον αφορά στο κόστος χρήσης, το οποίο από την ίδια την Opel υπολογίζεται μειωμένο κατά 50%.

Στη χώρα μας το νέο Opel Corsa-e μπορεί να παραγγελθεί ήδη, σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, τις Selection, Edition και Elegance, με κόστος 29.890, 31.900 και 32.900 ευρώ αντίστοιχα.