Από τις 22 - 27 Nοεμβρίου 2019 στο Άμπου Ντάμπι, την ίδια εβδομάδα με το Grand Prix της Formula 1, θα διεξαχθεί και ο τελικός του παγκόσμιου πρωταθλήματος ““F1 in Schools”, που αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο για μαθητές. Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που επιτρέπει στους μικρούς μαθητές να εντρυφήσουν στις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Εξήντα ομάδες από 25 χώρες θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο και αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της F1.

Πολύ συνοπτικά, κάθε ομάδα συμμετέχει με μια αεροδυναμική φόρμουλα μινιατούρα από πολυουρεθάνη, δικής της κατασκευής αλλά βάσει προδιαγραφών, που κινείται με την πυροδότηση μιας αμπούλας πεπιεσμένου αέρα στο πίσω μέρος της. Η μικρή φόρμουλα συναγωνίζεται σε αγώνες ταχύτητας με αυτές των άλλων ομάδων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Επιπλέον, κάθε ομάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτερού για τον διαγωνισμό και πολλά ακόμα. Οι μικροί μαθητές δηλαδή φτιάχνουν από το μηδέν όχι μόνο μια μικρή φόρμουλα αλλά και μια ολόκληρη αγωνιστική ομάδα, υπό κλίμακα φυσικά.

Οι εθνικοί αγώνες στην Ελλάδα ανέδειξαν την Arrow Racers ως μια από τις τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν για τη χώρα μας το παγκόσμιο πρωτάθλημα του θεσμού. Η ομάδα χρειάστηκε 8 μήνες προετοιμασίας για να είναι έτοιμη για τον εθνικό τελικό, στον οποίο κατέκτησε την 3η θέση και 4 πολύ σημαντικά βραβεία. Η Arrow Racers αποτελείται από 9 μαθητές του σχολείου της “Εκπαιδευτικής Αναγέννησης” και 5 μαθητές του “1ου ΓΕΛ Πανοράματος”, που αυτήν την περίοδο προετοιμάζονται πυρετωδώς για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή διάκριση στους παγκόσμιους τελικούς.

Χορηγοί της αξιέπαινης αυτής προσπάθειας των παιδιών είναι οι εταιρείες, Wind, KIA, AutoValue, ΜΕΓΑ, ABEC357, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Classter, θες3D, Simtec, Noesis και τέλος η Ford Βροχίδης – Χατζής. Υπεύθυνοι καθηγητές της ομάδας είναι οι Δημήτρης Μωραΐτης και Γιάννης Τούντας, προπονητής ο  Στέλιος Αγορόπουλος.

Τα μέλη της ομάδας είναι οι Αποστόλης Κανέλλης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Αντώνης Ιωάννου–Σκέντερ, Ηλίας Ευσταθίου, Συμεών Ευσταθίου, Δημήτρης Καλπακίδης, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Τσάδαρης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κυριάκογλου, Μυρσίνη Μακρή, Άγγελος Μετρίδης, Αλέξανδρος Κοντοκοστόπουλος και Βάγια Χατζησυμεών.

Η ομάδα έχει πλούσια παρουσία και στα social media, όπως στο  Instagram: @arrowracers και στο Facebook: Arrow Racers, ενώ διαθέτει και δικό της site στη διεύθυνση: arrowracers.com. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και μια διάκριση, αν και μόνο η συμμετοχή αποτελεί μια σπάνια παρακαταθήκη γνώσης, ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.