Λίγο μετά το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το πρωτότυπο Aspark Owl έριξε το γάντι σε κάθε hyper car, με την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 1,89 δευτερόλεπτα να το καθιστά το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Το Owl των 1.985 ίππων έκανε μόλις την εμφάνισή του σε έκδοση παραγωγής, έχοντας μια εξίσου με την επιτάχυνσή του εξωφρενική τιμή αγοράς, της τάξης των 3.000.000 ευρώ. Τόσο θα κοστίζει καθένα από τα μόλις 50 αντίτυπα που θα δημιουργηθούν.

Για πρώτη φορά στα αυτοκινητικά χρονικά η έκδοση παραγωγής ενός αυτοκινήτου είναι πιο εκκεντρική και τεχνολογικά ακραία από την πρωτότυπη. Συγκεκριμένα στο  Aspark Owl τέσσερις ηλεκτρικοί κινητήρες μόνιμου μαγνήτη αποδίδουν την εξωφρενική ισχύ των 1,985 ίππων και παράγουν ροπή 2.000 Nm, νούμερα ικανά να στείλουν το αυτοκίνητο όχι μόνο σε ευθύγραμμη πορεία, αλλά σε τροχιά. Η Aspark υποστηρίζει ότι το Owl είναι ικανό για χρόνο 10,6 δλ. στην επιτάχυνση 0-300 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του θα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα.

Αν κανείς θελήσει να κινηθεί για μερικά λεπτά σε αυτή την ταχύτητα, μάλλον η μπαταρία ιόντων λιθίου των 64 kWh που έχει ενσωματωθεί στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, δεν θα αρκέσει μάλλον για 5, αντί για 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, σύμφωνα με τα Aspark.

Το Owl εκτός από το πιο ταχύ, είναι και ένα από τα πιο χαμηλά αυτοκίνητα στον κόσμο. Διαθέτει αυτόματο και χειροκίνητο σύστημα ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος, μεταξύ 80 και 160 χιλιοστών. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και σε σχέση με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί το 2017 διαθέτει επιπλέον ενεργή οπίσθιας πτέρυγας που ενσωματώνεται άψογα στο αμάξωμα όταν οι ταχύτητες πέσουν κάτω από τα 100 χλμ./ώρα, νέους καθρέφτες με κάμερες και αρκετά ακόμα στιλιστικά στοιχεία. Το ύψος της οροφής είναι κάτω από ένα μέτρο, γεγονός που θα αναγκάσει αρκετούς οδηγούς να συρθούν, στην κυριολεξία, στο εσωτερικό του.

Στο φουτουριστικό εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη του συστήματος πολυμέσων, ενώ τα όργανα είναι ψηφιακά και αλλάζουν τόσο σε ενδείξεις όσο και σε χρωματισμό, ανάλογα με την επιλογή προγράμματος οδήγησης.

Η Aspark θα κατασκευάσει τα 50 Owl στην Ιταλία σε συνεργασία με την Manifattura Automobili Torino, η οποία υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται και πίσω από το proeject αναβίωσης της Lancia Stratos. Το κάθε Owl θα προσαρμόζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες των αγοραστών του, γεγονός που αναμφισβήτητα θα εξακοντίζει περαιτέρω την τιμή των 3.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα πλάνα της Aspark, οι πρώτες παραδόσεις υπολογίζονται στο τέλος του πρώτου εξαμήνου το 2020.