Η τρίτη γενιά Mini John Cooper Works GP αποκαλύφθηκε και είναι πιο σκληροπυρηνική παρά ποτέ. Δύο θέσεις αντί για τέσσερις, μια τεράστια πίσω αεροτομή, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και πολλά ακόμα στοιχεία, θέτουν αυτόματα το νέο δημιούργημα της Mini στα όρια της πίστας, παρά του δημόσιου δρόμου.

Χάρη στον αναβαθμισμένο δίλιτρο κινητήρα του John Cooper Works, το GP αποδίδει 306 ίππους, 75 περισσότερους από το μοντέλο προηγούμενης γενιάς, και 450 Nm ροπή από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι φυσικά εντυπωσιακές, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 5,2 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει στα 265 χλμ./ώρα.

Μια εκτεταμένη «δίαιτα» για τη μείωση του βάρους έχει πραγματοποιηθεί σε όλους τους τομείς, στο πλαίσιο της οποίας έπεσε θύμα και το πίσω κάθισμα. Η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλ. σε σχέση με το Mini John Cooper Works, ενώ οι τροχοί είναι 18 ιντσών, με ελαστικά πλάτους 225 χιλ. και φρένα με δαγκάνες 4 εμβόλων.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ειδικά ρυθμισμένο για ακραία σπορ απόδοση, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα με τη μονοκόμματη πλάτη και η κόκκινη απόχρωση σε ζώνες ασφαλείας και άλλα σημεία. Μια μπάρα αντιστήριξης στη θέση των πίσω επιβατών υποστηρίζει έτι περαιτέρω τη στιβαρότητα του αμαξώματος, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει πάντα σε πρώτο πλάνο στο στροφόμετρο. Παντού στο εσωτερικό, αλλά και στο αμάξωμα, ο τυχερός ιδιοκτήτης αντικρίζει τεράστια λογότυπα GP, καθιστώντας απίθανο να ξεχάσει ποτέ τι οδηγεί.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νέου Mini John Cooper Works GP δεν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότεροι από 3.000 αγοραστές, σε τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα είναι σίγουρα καυτή, όπως και οι επιδόσεις. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2020.