Μετά από τρεις γενιές επιμηκύνσεων, φαίνεται ότι έφτασε η ώρα το Mini να αρχίσει να μοιάζει στον γεννήτορά του, τουλάχιστον όσον αφορά στις διαστάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του κορυφαίου αξιωματούχου της Mini, του επικεφαλής Μπερντ Κόρμπερ, «στην επόμενη γενιά είναι δυνατό να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο μικρότερο από την σημερινό τρίθυρο, αλλά με την ίδια λειτουργικότητα και χώρο αποσκευών. Εξετάζουμε ποιες είναι οι σωστές διαστάσεις, που ταιριάζουν με την ιστορία του Mini».

Οι δηλώσεις αυτές έγινα από τον επικεφαλής της Mini στο βρετανικό Top Gear και δείχνουν ότι η αύξηση των διαστάσεων των Mini μάλλον αρχίζει να αποκόπτει το μοντέλο από τις ρίζες του. Η επιστροφή λοιπόν σε αυτές και από άποψη μεγέθους, είναι απαραίτητη για να συνεχίσει το μοντέλο να τιμά το όνομά του. Αλλά και για να αφήσει χώρο σε μικρές BMW, οι οποίες μοιραία σήμερα θα μπλέκονταν στις ρόδες των Mini.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να δούμε και πάλι κάτι αντίστοιχο του πρωτόλειου Mini του με μήκος 3.05 μέτρα, ωστόσο η χρήση ηλεκτρικής κίνησης θα είναι ο τρόπος να μειωθεί το μήκος. Η Mini μόλις παρουσίασε το ηλεκτρικό Cooper S-E αλλά χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο με το κανονικό Mini τριών θυρών, το οποίο δεν μπορεί να μειώσει τις διαστάσεις του.

Η νέα γενιά λοιπόν των Mini πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα νέο πλαίσιο, το οποίο πιθανότητα δεν θα κατασκευάζεται στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά σε ένα εργοστάσιο στην Κίνα που ετοιμάζεται να λειτουργήσει η Mini με την Great Wall. Η κοινή εταιρεία των δύο εταιρειών ονομάζεται Spotlight Automotive. Το νέο εργοστάσιο θα είναι έτοιμο να κατασκευάσει αυτοκίνητα από 2022 και μετά, οπότε εκεί περίπου θα δούμε και το νέο Mini.

Το μικρότερο Mini της νέας εποχής είναι μέρος ενός διττού στόχου, το ένα σκέλος του οποίου είναι η αύξηση των πωλήσεων και το δεύτερο η είσοδος σε νέες αγορές. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mini, «μπορούμε να αναπτυχθούμε, τόσο στον αριθμό των μοντέλων που πωλούμε όσο και σε περισσότερες χώρες, ειδικά στην Κίνα». Πράγματι ένα mini Mini, το οποίο μάλιστα θα είναι και πιο προσιτό, λείπει από τη γκάμα της born in England αλλά reborn in Germany μάρκας.