1

Τα 5 δημοφιλέστερα SUV που σαρώνουν σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Τα 5 δημοφιλέστερα SUV που σαρώνουν σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Κάποτε η κατηγορία των μικρών – μεσαίων αυτοκινήτων C δεν είχε αντίπαλο όσον αφορά τις πωλήσεις στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, ήρθαν τα συμπαγή αυτοκίνητα πόλης της κατηγορίας B να πάρουν την πρωτοκαθεδρία. Πλέον όμως τα SUV έχουν αλώσει την αγορά της γηραιάς ηπείρου, οδεύοντας σταθερά και με μαθηματική ακρίβεια προς το 50%, με αποτέλεσμα ένα στα δύο αυτοκίνητα που θα πωλούνται στο μέλλον να είναι SUV.

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους οι εταιρείες παρουσιάζουν κατά ριπάς αυτοκίνητα του είδους –μέχρι και Mustang SUV είδαμε, υπό τη μορφή του ηλεκτρικού Mach-E.

Τον Οκτώβριο λοιπόν, μήνα κατά τον οποίο τα SUV αύξησαν και πάλι το ποσοστό των πωλήσεών τους έναντι του συνόλου, τo top 5 των πιο αγαπημένων μοντέλων του είδους στην Ε.Ε. των 27 χωρών έχει, κατά σειρά πωλήσεων, ως εξής:

Dacia Duster, 15.993 ταξινομήσεις

Dacia Duster, 15.993 ταξινομήσεις

Η επιτυχία του ρουμανικού –μόνο κατ΄όνομα- SUV δεν αποτελεί έκπληξη, αν κάποιος το έχει οδηγήσει. Το δεύτερο μοντέλο του Renault Group στη λίστα δείχνει και την εξειδίκευση της μάρκας στην κατηγορία των SUV. Πλέον διατίθεται με τους υπερσύγχρονους κινητήρες βενζίνης turbo 1.3 λίτρων με 130 και 150 ίππους. Και στη χώρα μας το μοντέλο πάει εξαιρετικά καλά, καθώς οι τιμές του ξεκινούν από τα μόλις 15.980 ευρώ.

VW T-Roc, 16.555 ταξινομήσεις

VW T-Roc, 16.555 ταξινομήσεις

Η δυναμική του συμπαγούς SUV της VW δεν είναι ορατή μόνο στην Ε.Ε. αλλά  και στη χώρα μας, στην οποία αναλογικά πάει ακόμα καλύτερα. Λόγω της σχεδίασης και των κινητήρων που ξεκινούν από τον τρικύλινδρο βενζίνης του λίτρου με 115 ίππους, το μοντέλο έχει μεγάλη απήχηση και συνεχώς κερδίζει μερίδιο αγοράς, παρά την παρουσίαση του μικρότερου T-Cross. Στη χώρα μας οι τιμές του ξεκινούν από 19.950 ευρώ.

Nissan Qashqai, 16.657 ταξινομήσεις

Nissan Qashqai, 16.657 ταξινομήσεις

Άλλοτε απόλυτος κυρίαρχος, απειλείται τώρα από τα δεκάδες νεοεισερχόμενα μοντέλα. Παραμένει εξαιρετικό αυτοκίνητο, με νέους κινητήρες 1.3 λίτρων βενζίνης να δίνουν νέα ώθηση. Στη χώρα μας κρατά την πρωτοκαθεδρία στην κατηγορία του, χάρη και στις τιμές που ξεκινούν από τα 20.490 ευρώ.

Renault Captur, 17.850 ταξινομήσεις

Renault Captur, 17.850 ταξινομήσεις

Το νέο μοντέλο είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και δείχνει έντονες ανοδικές τάσεις και στις πωλήσεις του. Σίγουρα θα απειλήσει το πρώτο σε πωλήσεις σύντομα, καθώς είναι πιο οικονομικό σε κόστος και πλέον πολύ πιο ευρύχωρο και άνετο. Διατίθεται με κινητήρες από 1.0 λίτρo, ενώ θα έχει και υβριδική εκδοχή. Στη χώρα μας το αναμένουμε στις αρχές του έτους, ενώ τιμές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

 VW Tiguan, 18.543 ταξινομήσεις

VW Tiguan, 18.543 ταξινομήσεις

Το μεσαίο SUV της Volksawagen δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη δυναμική του και παρότι δεν είναι ολοκαίνουριο μοντέλο, συνεχίζει να συγκινεί. Στη χώρα μας δεν είναι αυτό το best-seller, αλλά το T-Cross αλλά αυτό διόλου δεν αφορά την VW. Εν Ελλάδι κοστίζει από 24.950 και οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.5 λίτρα και τους 130 ίππους.