Η Bosch θα παρουσιάσει στη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2020, στο Λας Βέγκας, την τεχνολογία Light Drive smart glass. Μέσω ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος που θα μπορεί να τοποθετηθεί πρακτικά σε οποιοδήποτε ζευγάρι γυαλιών, κάθε άνθρωπος θα έχει ένα προσωπικό head up display, που θα προβάλλει τις πληροφορίες που επιθυμεί.

Όσον αφορά στην οδήγηση, η τεχνολογία αυτή έχει τεράστια σημασία, καθώς μπορεί να φέρει εμπρός στα μάτια του οδηγού, χωρίς να αποσπά την προσοχή του από το δρόμο, όλες τις πληροφορίες που κατά περίσταση είναι ζωτικές. Επίσης, τη μοναδικότητα του Light Drive smart glass  είναι ότι προσθέτει ελάχιστο βάρος στα γνωστά μας γυαλιά και συγκεκριμένα μόλις 10 γραμμάρια.

Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα μικροηλεκτρομηχανικό σαρωτή για να προβάλλει ένα ολογραφικό στοιχείο ενσωματωμένο στον φακό, απευθείας επάνω στον αμφιβληστροειδή. Τα γυαλιά είναι εντελώς διαφανή όταν είναι απενεργοποιημένα και μπορούν να λειτουργούν με φακούς για κάθε οπτική διόρθωση (όπως μυωπία). Η εικόνα είναι εστιασμένη και καθαρή, είναι πάντα στο επίκεντρο, αρκετά φωτεινή ώστε να είναι ορατή ακόμα και σε κόντρα ηλιακό φως, ενώ η ένταση της προβολής προσαρμόζεται στα επίπεδα φωτισμού του περιβάλλοντος.

Φυσικά η τεχνολογία αυτή δεν είναι χρήσιμη μόνο στην οδήγηση. Το σύστημα της Bosch εμφανίζει μηνύματα, ειδοποιήσεις, λίστες, οδηγίες πλοήγησης και οτιδήποτε άλλο ακριβώς μπροστά στα μάτια του χρήστη.

Ωστόσο, επειδή η Bosch δεν είναι μια εταιρεία κατασκευής γυαλιών, θα λειτουργήσει ως προμηθευτής της τεχνολογίας Light Drive σε κατασκευαστές γυαλιών, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν ένα επίπεδο προδιαγραφών και επιλογών ελέγχου και να σχεδιάσουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα για χρήση με έξυπνες συσκευές.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο, η Bosch μπορεί να ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία σε μια σειρά από αισθητήρες ή εφαρμογές και έτσι τα γυαλιά να δίνουν πάντα τις απαραίτητες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, σε συνδυασμό με το GPS του οχήματος.

Σύμφωνα με την Bosch, η τεχνολογία Light Drive smart glass θα είναι διαθέσιμη για εμπορική εκμετάλλευση το 2021. Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει.