Τη δεκαετία του '90 με την εμβληματική F1 η McLaren είχε καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής. Πλέον, η Speedtail, το μοντέλο που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του εντός του 2020, μπαίνει και πάλι στο club των ελάχιστων κατασκευαστών, των οποίων ένα μοντέλο ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα.

Χάρη στην μηχανολογική και αεροδυναμική της εξειδίκευση από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, με τη Speedtail η McLaren θέλει να παρουσιάσει το απόλυτο GT, ένα αυτοκίνητο που θα είναι ικανό όχι μόνο να φτάνει τα 400 χλμ./ώρα σε ειδικές συνθήκες και υπό προϋποθέσεις, αλλά παντού και πάντα.

Για το λόγο αυτό, αυτοκίνητα δοκιμών και τεχνικοί της βρετανικής μάρκας βρέθηκαν στο Kennedy Space Center στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου επιβεβαίωσαν όχι μια, αλλά περισσότερες από 30 ολόκληρες φορές την ικανότητα της Speedtail να διατηρεί με ασφάλεια την ταχύτητα των 403 χλμ./ώρα. Στη θέση του οδηγού ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της μάρκας, ο Κένι Μπρακ, ο οποίος ξέρει όλα τα μυστικά για να εκμεταλλευτεί κάθε σπιθαμή ισχύος του κινητήρα.

Η εξωπραγματική Speedtail, έχει το πιο αεροδυναμικό σχήμα στον κόσμο, αυτό της σταγόνας, ενώ το υβριδικό σύστημα κίνησης που διαθέτει αποδίδει 1.070 ίππους και 1.150 Nm ροπής. Πλέον είναι και με τη βούλα η ταχύτερη McLaren παραγωγής όλων των εποχών, δυστυχώς όμως δεν θα τη δούμε μάλλον πότε στη χώρα μας, καθώς θα κατασκευαστεί σε μόλις 106 μονάδες.