Οι φήμες που ήθελαν τον Ιταλό μάνατζερ να μετακινείται στη Renault, αναλαμβάνοντας σε αυτή τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται μετά τη λιτή ανακοίνωση για την παραίτησή του από τη Seat. Επισήμως δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση, ούτε και τοποθέτηση του ίδιου του Λούκα Ντε Μέο. Η λακωνική επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής του αναφέρει ότι ο Ντε Μέο υπέβαλλε την παραίτησή του με άμεση ισχύ και αυτή έγινε δεκτή από τον όμιλο VW, στον οποίο ωστόσο παραμένει. 

Τη θέση του an;elabe προσωρινά ο αντιπρόεδρος οικονομικών, Κάρστεμ Ιζένσε και μελλοντικά θα υπάρξει αντικατάστασή του.

Η “περίεργη” αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με κύκλους που γνωρίζουν τις συζητήσεις Ντε Μέο και Renault, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Ιταλού διαθέτει ρήτρα που απαγορεύει την άμεση μετακίνησή του σε ανταγωνιστική εταιρεία. Έτσι, θα πρέπει να περιμένει για κάποιο διάστημα πριν επίσημα αναλάβει τη θέση του CEO στη Renault, για να μην αντιμετωπίσει σημαντικές οικονομικές κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντε Μέο δεν είναι η πρώτη φορά που θα διαβεί το κατώφλι της Renault, καθώς σε αυτή ξεκίνησε την καριέρα του, πριν προχωρήσει στην Toyota και τη Fiat. Αργότερα, προσλήφθηκε από το Volkswagen Group και πριν αναλάβει τη θέση του «αφεντικού» στη SEAT, πέρασε από επιτελικές θέσεις τη Volkswagen, αλλά και στην Audi.