Η σκληρότητα και η δυσκολία του κορυφαίου αγώνα αντοχής, του ράλι Ντακάρ, στοίχισε ακόμα μια ζωή αγωνιζομένου, που ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων του αγώνα. Συνολικά 68 άτομα, αγωνιζόμενοι, θεατές, δημοσιογράφοι, ακόμα και ο ιδρυτής και διοργανωτής του αγώνα, Τιερί Σαμπέν, έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1978 που πραγματοποιείται το διάσημο ράλι.

Για πρώτη φορά φέτος το ράλι Ντακάρ μετακόμισε από την Νότια Αμερική στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία. Στην 7η ειδική διαδρομή, ο Πορτογάλος αναβάτης της Hero και βετεράνος αγωνιζόμενος με 13 συμμετοχές, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και είχε το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή του.

Ο Πάουλο Γκονσάλβες ήταν 40 ετών και ήδη διάσημος οδηγός εντούρο, όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ράλι Ντακάρ το 2006. Εξαιρετικά έμπειρος αναβάτης, είχε τερματίσει τέσσερις φορές στη δεκάδα της γενικής κατάταξης των μοτοσικλετών, ενώ το 2015 είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Το 2016 είχε επίσης ένα πολύ τρομακτικό ατύχημα, το οποίο ωστόσο δεν τον πτόησε και συνέχισε την ενασχόλησή του με τον αγώνα, παρά τη μεγάλη του σχετικά ηλικία. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του αγώνα ανέβαλε τη σημερινή όγδοη ειδική διαδρομή, καθώς η ψυχολογία όλων των αναβατών ήταν αρνητικά επηρεασμένη και στη θέση της θα πραγματοποιήσει εκδήλωση εις μνήμη του Πάουλο Γκονσάλβες.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα στο μεγάλο και τραγικό αναβάτη, από τη διοργάνωση του ράλι Ντακάρ.