Παρότι η Βρετανία “βγάζει γλώσσα” στον κορονοϊό και ακολουθεί αντίθετη πρακτική από όλες τις άλλες χώρες του κόσμου, πληθαίνουν οι celebrities που κουβαλούν αποδεδειγμένα τον κορονοϊό και τον διασπείρουν αδιακρίτως.

Τελευταίο διάσημο κρούσμα αποτελεί ο Βρετανός ηθοποιός Ίντρις Έλμπα, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Το ίδιο ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ισχύει και για τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 και οδηγό της κορυφαίας ομάδας Mercedes – AMG Petronas, τον επίσης Βρετανό Λιούς Χάμιλτον.

Ο διάσημος πιλότος πριν από 13 ημέρες εναγκαλιζόταν με τον Έλμπα αλλά και την επίσης επιβεβαιωμένη φορέα του κορονοϊού Σοφί Τριντό, σύζυγο του πρωθυπουργού του Καναδά, όπως αποδεικνύει και η σχετική εικόνα.

Hamilton with Elba
Ο Χάμιλτον αγκαλιά με τον Έλμπα, που χθες ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Πρώτη αριστερά η Σοφί Τριντό, επίσης θετική προ ημερών στον κορονοϊό. 

Οι αβρότητες έλαβαν χώρα στο Γουέμπλεϊ του Ενωμένου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παραπάνω αλλά και πολλοί ακόμα διάσημοι.

Μέχρι σήμερα, ο Λιούις Χάμιλτον δεν έχει ανακοινώσει αν έχει εξεταστεί για τον κοροναϊό, παρότι λίγο πριν τον πρώτο αγώνα Formula 1 της χρονιάς, το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, ήταν διαπρύσιος υποστηρικτής της ακύρωσής του, για τη μη διάδοση του κορονοϊού.

Τελικά ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω της ύπαρξης ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος στην ομάδα της McLaren. Ωστόσο, μετά από όλες αυτές τις περιπτώσεις θετικών “διπλανών του”, ίσως ήρθε και η ώρα του Χάμιλτον για μια εξέταση.