Η αυτοκινητοβιομηχανία FCA σταματά την παραγωγή αυτοκινήτων και σε ορισμένα εργοστάσια στις ΗΠΑ, ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή ειδικών υγειονομικών μασκών προσώπου. Στόχος είναι να κατασκευάζει 1.000.000 τεμάχια το μήνα, για διάθεση στη Βόρεια Αμερική, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Η FCA, παράλληλα, προσπαθεί να βοηθήσει στην παραγωγή αναπνευστήρων για ασθενείς στην Ιταλία, ταυτόχρονα με αρκετούς ακόμα κατασκευαστές αυτοκινήτων ανά την Ευρώπη.

Αναφορικά με την κατασκευή των μασκών προσώπου, ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζει ότι θα διατεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.

Η μηνιαία παραγωγή ενός εκατομμυρίου μασκών θα προωθηθεί στην αστυνομία, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στους πυροσβέστες και στο διοικητικό προσωπικό κλινικών και νοσοκομείων.

Οι μάσκες προσώπου και άλλος εξοπλισμός προστασίας για το ιατρικό προσωπικό εξαντλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς χιλιάδες νέες περιπτώσεις του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού φτάνουν καθημερινά στα νοσοκομεία.

Η FCA, με την απόφασή της αυτή θέλησε να συμπράξει ώστε η βόρεια Αμερική να αποφύγει τα καταστροφικά αποτελέσματα του περάσματος του κορονοϊού που βιώνει η Ιταλία, καθώς φαίνεται ότι η αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα αποτελέσει το νέο επίπεδο εξάπλωσης του Covid-19.

Μάχη σε όλα τα μέτωπα

Τόσο η FCA όσο και ο μεγαλύτερος μέτοχός της Exor, η εταιρεία επενδύσεων της ιταλικής οικογένειας Ανιέλι, προσέφεραν σημαντική βοήθεια στις προσπάθειες αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού στην Ιταλία.

Η FCA και η Ferrari, επίσης ελεγχόμενη από την Exor, βρίσκονται σε συνομιλίες με την εταιρεία Siare, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αναπνευστήρων της Ιταλίας, ώστε να συμβάλλουν στο διπλασιασμό της παραγωγής των τόσο σημαντικών αυτών μηχανημάτων, που συμβάλλουν στη διατήρηση στη ζωή των νοσούντων από τον κορονοϊό.

Επιπλέον, η οικογένεια Ανιέλι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαθέτει 10 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην Ιταλία.

Ταυτόχρονα,ι εταιρείες που ελέγχονται από την Exor αγόρασαν 150 αναπνευστήρες και άλλο ιατρικό εξοπλισμό στο εξωτερικό, παρείχαν οχήματα για την υποστήριξη ατόμων που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε επαφή με τις ιταλικές αρχές για να βοηθήσουν στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης από το εξωτερικό.