“Σας ευχαριστούμε που κρατάτε τις αποστάσεις” αναφέρει στην καμπάνια της για τον κορονοϊό η Volkswagen. “Κρατήστε απόσταση, μείνετε ενωμένοι” είναι το μήνυμα της Audi.

Audi coronavirus logo

Αμφότερες οι δύο καμπάνιες, χρησιμοποιούν τα λογότυπα των δύο εταιρειών με πολύ έξυπνο τρόπο. Τα ενωμένα V και W της Volkswagen απομακρύνονται μεταξύ τους για να δείξουν την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων, ενώ οι τέσσερις κύκλοι της Audi επίσης απομονώνονται στο μήνυμα “κρατήστε απόσταση” και ενώνονται εκ νέου στο μήνυμα “μείνετε ενωμένοι”.

 

Τα spot και των δύο εταιρειών είναι ιδιαίτερα παραστατικά, έξυπνα και με πολύ ισχυρό μήνυμα, το οποίο αποτελεί συμβολισμό κοινωνικής ευθύνης άμεσα συνδεδεμένο με τη μάρκα.

Και πράξεις εκτός από λόγια

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο όμιλος Volkswagen δεν μένει μόνο στα λόγια, αλλά άμεσα προσέφερε υγειονομική βοήθεια στην έδρα της, στο Βόλφσμπρουγκ, ενώ διαθέτει εκατοντάδες τρισδιάστατους εκτυπωτές των εργοστασίων της για την κατασκευή αναπνευστήρων και άλλου απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού.

 

Η έμπρακτη συμβολή της στη μάχη του κορονοϊού μάλιστα δεν αφορά μόνο στη Γερμανία, αλλά εκτείνεται και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα η Kosmocar, αντιπροσωπεία των μαρκών του ομίλου VW (εκτός της Seat), ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θέτει στη διάθεση των ελληνικών αρχών που μάχονται τον κορονοϊό, πλειάδα επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων για την κάλυψη των αναγκών τους.