Ακριβώς όπως ο ο Μπόρις Τζόνσον, πρωθυμπουργός του Ενωμένου Βασιλείου. πρότεινε αρχικά να αφεθούν οι κάτοικοι της χώρας του να νοσήσουν από τον κορονοϊό, έτσι και ο σύμβουλος της Red Bull, δρ. Χέλμουτ Μάρκο, πρότεινε μια “μίνι” εκδοχή της “ανοσίας της αγέλης” για όλους τους οδηγούς της ομάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαλίστατος και... άφοβος, παρά τα 76 χρόνια του, προκαλεί το αίσθημα των φίλων της Formula 1 με τις δηλώσεις του σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. Πριν από κάποιες ημέρες δήλωσε ότι ο Μαξ Φερστάπεν δεν έχει πάρει ψύχραιμα το θέμα με τον κορονοϊό και έχει πανικοβληθεί περισσότερο από ότι θα έπρεπε.

Μάλιστα, ήταν ένας από τους ελάχιστους που ζητούσε να μην αναβληθεί ο αγώνας στην Αυστραλία και να τρέξουν κανονικά! Τα... καλύτερα όμως, τα δήλωσε τώρα. Ο Χέλμουτ Μάρκο, πρότεινε στους οδηγούς της Red Bull να κολλήσουν κορονοϊό, για να νοσήσουν τώρα, που κατά την άποψή του, είναι η ιδανική στιγμή. 

Πρόταση για... γέλια

«Είναι δύο δυνατοί άντρες με πραγματικά καλή υγεία και νέοι. Αυτό θα τους προετοίμαζε και θα ήταν έτοιμοι όταν θα ξεκινούσε η σεζόν. Και θα πρέπει να είναι έτοιμοι καθώς αυτή θα είναι μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική χρονιά» είπε ο Χέλμουτ Μάρκο. Στη συνέχεια είπε ότι «οι οδηγοί δεν πήραν πολύ στα σοβαρά την πρότασή του» οπότε και το σχέδιό του απορρίφθηκε. 

Αφού τελικά δεν δέχτηκαν να κολλήσουν κορονοϊό, ο Χέλμουτ Μάρκο πήρε την απόφαση να τους βάλει σε ένα πιο εντατικό πρόγραμμα άσκησης και προπόνησης για τους αγώνες για να είναι έτοιμοι. «Ο Φερστάπεν για παράδειγμα, νομίζω ότι οδηγεί πολύ περισσότερους αγώνες από ότι σε μια αληθινή σεζόν. Είναι συνέχεια στον προσομοιωτή και κάνει εξάσκηση καθημερινά. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να προπονηθούν. Αν ακολουθήσει όντως μια σεζόν με 15-18 αγώνες, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν υπάρχει πιθανότητα να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση μέσα στη σεζόν οπότε ο ιδανικός χρόνος για να εκμεταλλευτείς, είναι τώρα».