Μέσω ενός e-mail που έφερε την υπογραφή της επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού Βάλερι Κέιπερς, η Tesla ανακοίνωσε σε όλους του εργαζομένους της τη μείωση των μισθών τους για το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, τα διοικητικά στελέχη κορυφαίας βαθμίδας, αντιπρόεδροι και άνω, θα έχουν μείωση μισθού 30%, τα ανώτερα διοικητικά στελέχη από διευθυντές και άνω 20% και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι οριζόντια μείωση 10%.

Tesla Gigafactory
Η Tesla απασχολεί περίπου 50.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η Tesla ανακοίνωσε ότι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι και δεν θα περιλαμβάνονται στο προσωπικό ασφαλείας των εργοστασίων, θα τεθούν σε αναστολή της εργασιακής τους σχέσης με άμεση υποβολή τους στο ταμείο ανεργίας.

Για τους εργαζόμενους με υποχρεωτική αργία, θα ισχύει η υγειονομική τους περίθαλψη καθώς δεν απολύονται, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις 4 Μαΐου -με τα σημερινά δεδομένα.

Η ισχύς των μέτρων ξεκινά τη Δευτέρα στις 13 Απριλίου και, όπως αναφέρθηκε ήδη, αφορά όλο το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Αντίστοιχα μέτρα σε όλο τον κόσμο

Μειώσεις μισθών και άδειες άνευ αποδοχών θα ισχύσουν το αντίστοιχο διάστημα και για τους εργαζόμενους της εταιρείας σε Ευρώπη και Ασία, ωστόσο οι τοπικοί διευθυντές θα είναι αυτοί που, με βάση τα όσα ισχύουν σε κάθε χώρα, θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Τα παραπάνω έρχονται σε μια χρονική περίοδο που η Tesla ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών και παραγωγής για το πρώτο τρίμηνο του 2020 , ενώ η μετοχή της πραγματοποιεί νέο ράλι ανόδου τον τελευταίο μήνα.