Με στόχο να διασφαλίσει την τήρηση των μέτρων για την αποτροπή των άσκοπων μετακινήσεων και με το κίνητρο του Πάσχα να δίνει σε πολλούς επιπλέον δικαιολογίες για μετακινήσεις, η τροχαία έχει εκπονήσει ένα σχέδιο πολύ αυστηρής επιτήρησης στα διόδια, στους αυτοκινητόδρομους αλλά και στις επαρχιακές οδούς που οδηγούν εκτός και εντός των πόλεων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο για όσους προσπαθήσουν να ταξιδέψουν οδικώς εκτός των προβλεπόμενων εξαιρέσεων, ανεβαίνει στα 300 ευρώ και προβλέπεται και η κύρωση της αφαίρεσης των πινακίδων του οχήματος για διάστημα 60 ημερών.

Τα αυστηρότερα μέτρα ενόψει του Πάσχα ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου, με αυστηρούς και συνεχείς ελέγχους στα διόδια των Εθνικών Οδών, στους παράδρομους, αλλά και σε όλα τα επαρχιακά οδικά δίκτυα. Περιπολικά θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στα σημεία επιτήρησης αλλά και σε κίνηση, ώστε να αποτραπούν οι επιτήδειοι.

Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν

Τόσο οδικώς, όσο και ακτοπλοϊκώς, θα μπορούν να ταξιδέψουν για προορισμούς της περιφέρειας μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, χωρίς όμως να έχουν δυνατότητα επιστροφής στα αστικά κέντρα μέχρι τις 27 Απριλίου, ημερομηνία λήξης των απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

Οι παραπάνω θα πρέπει εκτός από ταυτότητα ή διαβατήριο, να φέρουν και εκκαθαριστικό σημείωμα που δείχνει τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Φυσικά υπάρχουν ακόμα περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπων που πρέπει να μετακινηθούν, αυτές ωστόσο θα εξειδικευτούν σταδιακά.