Σχεδόν 7 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Συρία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα, εντελώς εκτεθειμένοι στην πανδημία του Covid-19. Για την παροχή βοήθειας σε αυτό τον τεράστιο αριθμό ατόμων, η Volkswagen προσφέρει το ποσό του 1.000.000 ευρώ στο γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη βορειοδυτική Συρία χρειάζονται επειγόντως βοήθεια. Στην Τουρκία υπάρχουν άλλα 3,8 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στα ελληνικά νησιά υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ακόμα που ζουν σε αμφιλεγόμενες συνθήκες υγιεινής.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, οι πληθυσμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε άμεση ιατρική βοήθεια και φυσικά τα υλικά ατομικής προστασίας δεν είναι ούτε επαρκή, ούτε καν διαθέσιμα.

Πως θα διατεθούν τα χρήματα

Τα κεφάλαια που διατίθενται από τον όμιλο Volkswagen θα χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια, τη μεταφορά και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφής, καθώς και ιατρικών και ψυχοκοινωνικών μέτρων έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, τα κονδύλια θα χρηματοδοτούν επίσης τον εξοπλισμό, την κατάρτιση και τον εφοδιασμό των εθελοντών από τις τοπικές οργανώσεις του Ερυθρού Σταυρού και τους εθνικούς οργανισμούς βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κρονοϊού, η Volkswagen έχει ήδη δωρίσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες για το σύστημα δημόσιας υγείας της Γερμανίας. Ταυτόχρονα, έχει προσφέρει 40 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ιατρικών ειδών όπως μάσκες προσώπου και προστατευτικό ρουχισμό για ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία.

VW βοήθεια στους πρόσφυγες
VW βοήθεια στους πρόσφυγες

Η Volkswagen έχει ήδη προσφέρει  40 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ιατρικών ειδών που διανεμήθηκαν σε μονάδες υγείας στη Γερμανία.

Ο Όμιλος έχει ταυτόχρονα ξεκινήσει την παραγωγή εξαρτημάτων για την κατασκευή μασκών (ασπίδων) προσώπου, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εκτύπωση. Επιπλέον, η Volkswagen χρησιμοποιεί το διεθνές δίκτυο της εφοδιαστικής της αλυσίδας,ς για να παρέχει υποστήριξη στο σύστημα δημόσιας υγείας για την προμήθεια ιατρικών προϊόντων.