Συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.) ανακοίνωσε τη δωρεά 100.000 λίτρων καυσίμων για την απρόσκοπτη κίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία του ΣΕΕΠΕ θα υλοποιηθεί άμεσα και δωρεάν, με απευθείας εφοδιασμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με καύσιμα από πρατήρια που εντάσσονται στα δίκτυα των Εταιριών-Μελών του Συνδέσμου. Το συνολικό κόστος της ενέργειας υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. 

Ανέκαθεν αλλά ειδικότερα μέσα στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, το ΕΚΑΒ επιτελεί ένα τιτάνιο έργο που χρειάζεται στήριξη. Η κίνηση του ΣΕΕΠΕ στοχεύει πρωτίστως στη διατήρηση της κινητικότητας των ασθενοφόρων και αποτελεί μια κίνηση αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής τους στη μάχη ενάντια στην επιδημία.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κ. Γιάννης Αληγιζάκης δήλωσε:

«Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες -για όλους μας- στιγμές οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να υποστηρίξουμε αυτή την τεράστια εθνική προσπάθεια. Κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Σε συνέχεια των δωρεών που έχουν ήδη πραγματοποιήσει οι Εταιρίες-Μέλη του Συνδέσμου και με γνώμονα τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται στο ΕΣΥ, ο ΣΕΕΠΕ προχωρά στη δωρεά μιας σημαντικής ποσότητας καυσίμων προς το ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κ. Γιάννης Αληγιζάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κ. Γιάννης Αληγιζάκης.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί χρέος μας απέναντι -πρωτίστως- στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δίνουν μια πρωτόγνωρη μάχη, για το καλό όλων μας. Εκ μέρους όλων των Μελών του ΣΕΕΠΕ θέλω να τους απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό που επιδεικνύουν».