Σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, η Toyota αποκάλυψε στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης ένα ακόμα SUV, που βασίζεται στη νέα Corolla.

Από άποψη διαστάσεων, το μικρό-μεσαίο SUV με μήκος αμαξώματος 4,46 μέτρων και πλάτος 1,825 μέτρα, κατατάσσεται ανάμεσα στο C-HR και RAV4.

Toyota Corolla Cross

Αισθητικά είναι σύγχρονο και δυναμικό αλλά σαφώς πιο συγκρατημένο σε σχέση με το φουτουριστικό C-HR, καθώς προφανώς απευθύνεται σε ένα πιο ώριμο ηλικιακά κοινό.

Εσωτερικά το μοντέλο παρουσιάζει μια σύγχρονη και έντονα αφαιρετική εικόνα σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή της Corolla. Οι χώροι είναι άνετοι, χάρη και στο μεταξόνιο των 2,64 μέτρων, που είναι το ίδιο με αυτό τόσο της Corolla, όσο και του C-HR. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 487 λίτρα.

Σε σχέση με το C-HR το νέο Toyota Corolla Cross είναι 10 εκατοστά μεγαλύτερο σε μήκος και 3 εκατοστά σε πλάτος, τοποθετείται δηλαδή στην “καρδιά” της μικρής – μεσαίας κατηγορίας (C), απέναντι σε δημοφιλή μοντέλα όπως τα Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan, Peugeot 3008 και Ford Kuga.

Toyota Corolla Cross

Συμβατικές και υβριδικές εκδόσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota, σύντομα το νέο Toyota Corolla Cross θα είναι διαθέσιμο και εκτός Ταϊλάνδης. Προς το παρόν ωστόσο, στην ασιατική χώρα λανσάρεται με υβριδικό σύστημα κίνησης που περιλαμβάνει το γνωστό κινητήρα εσωτερικής καύσης των 1.8 λίτρων και ηλεκτρικό, με συνδυασμένη απόδοση 122 ίππων. Επίσης θα υπάρχει διαθέσιμη και με κινητήρα εσωτερικής καύσης μόνο, 1.8 λίτρων με ισχύ 140 ίππων. Αμφότερες συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο CVT και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Toyota Corolla Cross

Προφανώς για την ευρωπαϊκή αγορά θα χρησιμοποιηθούν οι turbo κινητήρες των 1.2 λίτρων στο πεδίο των συμβατικών προτάσεων, ενώ για την υβριδική θα προστεθεί και αυτή με το δίλιτρο κινητήρα, που στην περίπτωση των Corolla και C-HR αποδίδει 184 ίππους.

Μεγάλη δραστηριότητα στα SUV

Λίγους μήνες πριν, η Toyota αποκάλυψε ένα ακόμα SUV, το νέο Yaris Cross, το οποίο με μήκος 4,18 μέτρα ανήκει στην κατηγορία B και αναμένεται σχετικά άμεσα και στην Ευρώπη, λίγο μετά το λανσάρισμα του νέου Yaris. Με την προσθήκη πλέον και του Corolla Cross, η ιαπωνική εταιρεία έχει ένα SUV να προσφέρει σε όλες τις εμπορικά ενδιαφέρουσες κατηγορίες μεγέθους, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις της.