Είναι σίγουρα η πιο φευγάτη ελληνική οικογένεια -και όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια τα εισαγωγικά στη λέξη “φευγάτη” δεν είναι διόλου απαραίτητα. O Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η 8χρονη κόρη τους Αναστασία, αποφάσισαν τον Μάιο του 2018 να αφήσουν το σπίτι τους στην Ιταλία, και να ζήσουν σε ένα αυτοκινούμενο Iveco, κάνοντας ταυτόχρονα το γύρο του κόσμου.

theworldoffroad

Ήρθαν στην Ελλάδα το Φθινόπωρο του ίδιου χρόνου και μέχρι το καλοκαίρι του 2019 ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα, από τις Πρέσπες μέχρι το Καστελόριζο και από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη.  Στις 21 Δεκεμβρίου 2019 ξεκίνησαν το μεγάλο τους ταξίδι προς την Ασία μέσω Τουρκίας, που έμελλε όμως να είναι ιδιαίτερα σύντομο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

theworldoffroad

Πλέον η πρώτη ελληνική οικογένεια, που αποφάσισε να ζήσει τη νομαδική ζωή στην πιο εντυπωσιακή της μορφή, αλλάζει λίγο τα ταξιδιωτικά της πλάνα αλλά όχι και το όραμά της, που είναι όχι μόνο να γνωρίσει αλλά και να βιώσει τις εμπειρίες που έχει να προσφέρει στους κατοίκους της ο πλανήτης γη.

theworldoffroad

Το νέο ξεκίνημα

Αυτό αναμένεται από την Ελλάδα με πρώτο προορισμό την Εσθονία μέχρι τα τέλη του Ιουλίου 2020.  «Παρότι είχαμε αφήσει στην άκρη την Ευρώπη στο αρχικό μας πλάνο», λέει ο Άκης Τεμπερίδης, «τώρα ξεκινάμε από εκεί. Πρώτος μας προορισμός είναι το βόρειο ακρωτήρι, όπου σκοπεύουμε να φτάσουμε αργά μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον με το καλό ανοίξει τα σύνορά της και η Νορβηγία, όπως έχει ανακοινώσει. Στην πορεία θέλουμε να καταγράψουμε, όχι μόνο τις φυσικές ομορφιές της βόρειας Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, αλλά και το πώς άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων σε κάθε χώρα μετά την πανδημία Covid-19. Έτσι, το ευρωπαϊκό αυτό ταξίδι αποκτά ιδιαίτερο νόημα πλέον».

theworldoffroad

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χωρίς τη γλυκύτατη Αναστασία, το ζευγάρι των Άκη Τεμπερίδη και Βούλας Νέτου έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα «Γύρο του Κόσμου», που ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2010, μετά από 167.504 χιλιόμετρα ταξιδιού και τη γνωριμία με 67 χώρες. Μέσο τους, τότε, ήταν ένα Land Rover Discovery.

theworldoffroad

Έχοντας το μικρόβιο της εξερεύνησης δεν έμειναν τελικά για πολύ στην Ιταλία, στην οποία εγκαταστάθηκαν το μεγαλύτερο διάστημα κατά το οποίο χρειάστηκε να φέρουν σε ηλικία «ταξιδευτή» και την κόρη τους.

Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη περιπέτεια που ξεκινά για τον Άκη, τη Βούλα και την Αναστασία, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τον καθένα από εμάς να γνωρίσει από πρώτο χέρι τη ζωή, τις συνήθειες και τους ανθρώπους όπου γη, με μια απλή επίσκεψη στο theworldoffroad.com, το επίσημο site της πρώτης ελληνικής οικογένειας overlanders. Τους ευχόμαστε λοιπόν ένα ταξίδι απολαυστικό, ασφαλές, γεμάτο υπέροχες εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες.