Ο γεννήτορας της κατηγορίας των συμπαγών πολυμορφικών μοντέλων, το Renault Scenic, κάνει το ντεμπούτο του στη χώρα μας με δύο κινητήρες, μια πολύ πλούσια έκδοση εξοπλισμού και μοναδική πρακτικότητα, που το καθιστά ένα ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο.

Renault Scenic

Μοναδική πρακτικότητα

Το νέο Renault Scenic διαθέτει το σύστημα αναδίπλωσης των καθισμάτων με μια κίνηση (Renault One-Touch), το οποίο επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη διαμόρφωση ενός εντελώς επίπεδου χώρου για τις αποσκευές. Μάλιστα, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του που η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί από δύο διαφορετικά σημεία: το πίσω μέρος του χώρου αποσκευών και το σύστημα infotainment, R-LINK 2.

Renault Scenic

Παράλληλα, το Scenic είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας που διαθέτει μια μεγάλη συρόμενη κονσόλα χωρητικότητας 13 λίτρων. Για τους εμπρός επιβάτες, η κονσόλα προσφέρει χώρο αποθήκευσης που κλείνει με ένα συρόμενο κάλυμμα και υποβραχιόνιο με 2 θύρες USB και 1 aux. Αντίστοιχες είναι και οι παροχές για τους πίσω επιβάτες με μια επιπλέον πρίζα 12V.

Renault Scenic

Όταν η κεντρική κονσόλα βρίσκεται στην μπροστά θέση, δημιουργεί έναν πρακτικό χώρο αποθήκευσης για τους εμπρός επιβάτες, ενώ όταν βρίσκεται στην πίσω θέση δημιουργεί ένα χώρισμα μεταξύ των μπροστά και πίσω θέσεων, ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ταξιδεύουν παιδιά στο πίσω κάθισμα.

Renault Scenic

Ο χώρος αποσκευών του Scenic έχει όγκο 572 λίτρων, που είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του. Παράλληλα, το μοντέλο βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας και όσον αφορά στους αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό του, που είναι συνολικής χωρητικότητας 63 λίτρων.

Κορυφαία ασφάλεια

Όπως και κάθε σύγχρονο Renault, έτσι και το Scenic έχει αποσπάσει τη μέγιστη διάκριση των 5 αστέρων στα τεστ πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού αξιολόγησης νέων ευρωπαϊκών μοντέλων, Euro NCAP.

Στο πεδίο της ενεργητικής ασφάλειας, το Scenic εφοδιάζεται με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Active Emergency Brake), Ενημέρωση Τήρηση Ορίων Ταχύτητας με Αναγνώριση Πινακίδων Οδικής Σήμανσης, Προειδοποίηση Εκτροπής από τη Λωρίδα (Lane Departure Warning) και Υποβοήθησης Διατήρησης Πορείας (Lane Keeping Assist).

Renault Scenic

Εκτός των συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Renault Scenic τέταρτης γενιάς διαθέτει τροχούς μεγάλης διαμέτρου 20 ιντσών, με πλάτος 195 χιλ. Η μοναδικότητα αυτή στην κατηγορία, συμβάλλει στην κορυφαία οδική συμπεριφορά αλλά και στη μείωση της αντίστασης κύλισης των ελαστικών, με αποτέλεσμα την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Δύο ισχυροί και οικονομικοί κινητήρες

Το Renault Scenic εφοδιάζεται με δύο σύγχρονους, ισχυρούς και οικονομικούς κινητήρες, έναν βενζίνης και έναν diesel.

Στην έκδοση βενζίνης, o 4κύλινδρος turbo 1.3 TCe αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων.

Renault Scenic

Με μέση κατανάλωση από 5,5 λτ./ 100 χλμ., τελική ταχύτητα 196 χλμ./ώρα και το 0-100 να χρειάζεται μόλις 9,6 δλ. (έκδοση EDC) για να ολοκληρωθεί, ο κινητήρας αυτός είναι ιδανικός για να αναδείξει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Renault Scenic

Στην έκδοση diesel, ο 1.7 Blue dCi αποδίδει 120 ίππους και το κορυφαίο νούμερο της τάξης των 300 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 6 σχέσεων. Με μέση κατανάλωση μόλις 4,3 λτ./ 100 χλμ. ο κινητήρας αυτός μπορεί να ξεδιπλώσει ιδανικά τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα του Renault Scenic.

Το Renault Scenic διατίθεται στην ελληνική αγορά στην πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση INTENS. Οι τιμές των 4 εκδόσεων του μοντέλου είναι:

Renault Scenic

Διαβάστε ακόμα

Renault Clio με Double Bonus για όφελος έως 1.500 ευρώ