Αυξημένη σταθερότητα, καλύτερη πρόσφυση στο φρενάρισμα, μεγάλοι χώροι αλλά μέγεθος και ευελιξία μοτοσικλέτας, καθιστούν το νέο τρίτροχο Peugeot Metropolis μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αστικής και περιαστικής μετακίνησης. Με δύο τροχούς εμπρός και έναν πίσω, το κορυφαίο scooter της Peugeot προτείνει έναν ταχύτατο, ασφαλή και οικονομικό τρόπο καθημερινής μετακίνησης.

Πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας

Νέο Peugeot Metropolis

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από εμπρόσθια δισκόφρενα, σε συνδυασμό με ένα πίσω δισκόφρενο και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος (ABS) τελευταίας γενιάς, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Continental. Η πέδηση ενισχύεται και με ένα ισχυρό και ασφαλές σύστημα συνδυασμένης πέδησης SBC (Synchro Braking Concept) που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο. Το Peugeot Metropolis διαθέτει ένα σύστημα διακοπής και εκκίνησης που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Νέο Peugeot Metropolis

Για να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια οδηγού και επιβατών, το φρένο έκτακτης ανάγκης ενεργοποιεί αυτόματα τα προειδοποιητικά φώτα εκτός από τα φώτα στάσης, κάνοντας το όχημα πιο ορατό. Αυτό το σύστημα, το οποίο λειτουργεί κάθε φορά που το ταχύμετρο περνάει το όριο των 50 χλμ./ώρα, ενεργοποιείται όταν το σκούτερ επιβραδύνει σε περισσότερα από 6 μέτρα/δλ. και, στη συνέχεια, σβήνει τα φώτα κινδύνου όταν η επιβράδυνση πέσει κάτω από τα 2 μέτρα/δλ.. Αυτός ο μηχανισμός, που αναπτύχθηκε αρχικά για αυτοκίνητα, προσφέρεται για πρώτη φορά σε τρίκυκλα.

Νέο Peugeot Metropolis

Τέλος το Peugeot Metropolis διαθέτει επίσης από ένα σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που εγγυάται τη μη ολίσθηση του πίσω τροχού κατά την επιτάχυνση. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών λειτουργιών του συστήματος(Urban, Sport ή Off) ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης και το στιλ οδήγησης.

Πλούσια εξοπλισμένο και συνδεδεμένο

Το νέο Peugeot Metropolis διαθέτει νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, το i-Connect, καθώς και νέα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν την εργονομία και την ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Νέο Peugeot Metropolis

Ο πίνακας οργάνων έχει αλλάξει πλήρως και επανασχεδιαστεί. Η Peugeot Motocycles επέλεξε να τοποθετήσει όσο το δυνατόν σε πιο όρθια θέση τον πίνακα οργάνων, μια επιλογή εμπνευσμένη άμεσα από την τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία καθιστά δυνατή την εστίαση στο δρόμο και δεν απαιτεί παρατεταμένη χρονική περίοδο για την ανάγνωση πληροφοριών. Τα όργανα περιλαμβάνουν ένα αριστερόστροφο στροφόμετρο, ταχύμετρο και μεγεθυμένη έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που παρέχει πρόσβαση στις δυνατότητες i-Connect, μέσω της εφαρμογής Peugeot Motocycles.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους αναβάτες να συνδέουν το smartphone τους στον πίνακα οργάνων και να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις πριν φτάσουν στο σκούτερ, με αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και ευκολία. Οι αναβάτες απολαμβάνουν ένα σύστημα πλοήγησης bend-by-bend, για αυξημένη άνεση και ασφάλεια: αυτό το σύστημα πλοήγησης, σχεδιασμένο ειδικά για την οδήγηση τουMetropolis, είναι απλοποιημένο σε σύγκριση με το κλασικό GPS, το οποίο εμφανίζει πολλές πρόσθετες πληροφορίες που δεν είναι χρήσιμες για τα 2/3 των οδηγών των οχημάτων.

Νέο Peugeot Metropolis

Μια γρήγορη ματιά στο ταμπλό επιτρέπει στον οδηγό να δει ποια ενέργεια – για παράδειγμα, στρίψτε δεξιά - σε απόσταση που φαίνεται πολύ καθαρά στην οθόνη TFT και η οποία μειώνεται καθώς πλησιάζει η στροφή ή ο κυκλικός κόμβος. Ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει επίσης τις κλήσεις του τηλεφώνου και ορισμένα από τα μηνύματα κειμένου που λαμβάνονται, καθώς και σημαντικές πληροφορίες του scooter όπως αυτονομία, επίπεδο στάθμης καυσίμου, κατανάλωση, επίπεδο φόρτισης μπαταρίας ή ημερομηνία και ώρα.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά είναι επίσης διαθέσιμα, όπως η προσαρμογή του ταμπλό σε τρία χρώματα: ενώ η ένταση προσαρμόζεται αυτόματα, ο αναβάτης έχει την επιλογή μεταξύ άσπρου ή μαύρου φόντου με κόκκινες, μπλε ή χρυσές ενδείξεις. Διαθέσιμη είναι και η επιλογή ανάμεσα σε πέντε γλώσσες.
 

Υψηλή απόδοση με οικονομία

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας 400i LFE (Low Friction Engine), έχει σχεδιαστεί εκ νέου ώστε να πληροί όλες τις απαιτήσεις του προτύπου Euro5. Ταυτόχρονα, το Peugeot Metropolis παραμένει το σκούτερ με τον ισχυρότερο κινητήρα 400 κ.εκ., καθώς η ισχύς του ανέρχεται στους 36 ίππους στις 7,250 rpm και η ροπή στα 38,1 Nm στις 5,750 rpm.

Νέο Peugeot Metropolis

Κατά μέσο όρο, ο κινητήρας 400i LFE καταναλώνει 3,9 λίτρα βενζίνης/ 100 χλμ. και εκπέμπει CO2 89 γρ./χλμ.. Αυτά τα χαρακτηριστικά του δίνουν αυτονομία έως 300 χλμ. με χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου 13,5 λίτρων, σε σύγκριση με τα 285 χλμ αυτονομίας που προσέφερε η προηγούμενη έκδοση του Metropolis.

Μεγάλοι χώροι και 2 εκδόσεις

Προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων κάτω από το κάθισμα, καθώς και επιπλέον πίσω χώρο. Κάτω από τη σέλα μπορεί να αποθηκεύσει κράνος τύπου jet ή φορητό υπολογιστή, ενώ ο πίσω χώρος προσφέρει δυνατότητα αποθήκευσης full-face κράνους ή άλλα ογκώδη αντικείμενα. Και οι δύο χώροι είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος. Η θήκη για γάντια έχει χωρητικότητα αποθήκευσης ενός λίτρου και δυνατότητα αποθήκευσης κινητού τηλεφώνου με υποδοχή 12V ή USB, ανάλογα με την επιλογή έκδοσης. Το Peugeot Metropolis θα προσφέρεται αρχικά σε δύο εκδόσεις: τις Active και την Allure. Περισσότερες εκδόσεις αναπτύσσονται στο γαλλικό εργοστάσιο στο Μαντέρ, όπως για παράδειγμα μια πιο σπορ έκδοση, που έχει προγραμματιστεί για το 2021.

Νέο Peugeot Metropolis

Η έκδοση Active αποτελεί το entry-level μοντέλο, που είναι εξοπλισμένο με όλες τις νέες δυνατότητες, όπως μαύρους τροχούς 13 ιντσών, ABS-SBC, τροφοδοτικό 12V, ταμπλό με οθόνη TFT 5 ιντσών, χειροκίνητο ρυθμιζόμενο παρμπρίζ, επίπεδο δάπεδο, ρυθμιζόμενη πλάτη αναβάτη, νέο πεντάλ φρένου και μαύρα αντίβαρα τιμονιού . Διατίθεται σε ένα χρώμα, μεταλλικό Varnish Technium grey. Η ακριβότερη έκδοση Allure διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της Active έκδοσης, και επιπλέον αντίβαρα χρωμίου στο τιμόνι, θύρα USB, μαύρες γυαλιστερές ζάντες, ταμπλό με λειτουργίες i-Connect και premium καθρέφτες. Προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα: μεταλλικό Snow White, μεταλλικό Midnight Blue, Sideral Mat Black και Amazonite Satin Blue.

Νέο Peugeot Metropolis

Η Peugeot Motocycles προσφέρει επίσης μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για τους αναβάτες που επιθυμούν να εξατομικεύσουν το σκούτερ τους. Όσον αφορά την άνεση, μπορούν να προσθέσουν ποδιά αναβάτη, κιτ υποστήριξης πλάτης, κάλυμμα δαπέδου από ανοξείδωτο ατσάλι καθώς και άλλα αξεσουάρ. Επιπλέον, μπορούν να επιλέξουν αντικλεπτικό σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για το τρίτροχο, κάλυμμα προστασίας καθίσματος, αδιάβροχο κάλυμμα, κεντρική μπαγκαζιέρα χωρητικότητας 47 λίτρων στο χρώμα του σκούτερ που περιλαμβάνει πλάτη καθίσματος συνεπιβάτη καθώς και βάση για smartphone.

Τα νέα Peugeot Metropolis Active & Allure αναμένονται στην ελληνική αγορά σε τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.