Εκτός από τις mild hybrid εκδόσεις, στην γκάμα του νέου Audi A3 θα υπάρχει και Plug-In Hybrid πρόταση για τους πιο απαιτητικούς, που συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. 

Audi Α3 Sportback 40 TFSI e

Το νέο Audi A3 Sportback με το όνομα 40 TFSI e. χρησιμοποιεί έναν τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων TFSI, που αποδίδει 150 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων, που συνδυαστικά φτιάχνουν ένα σύνολο 204 ίππων και 350 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός ειδικά εξελιγμένου αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη S-Tronic των έξι σχέσεων.

Δυναμικές επιδόσεις, ελάχιστη κατανάλωση

Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 227 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται μέσα σε 7,6 δευτερόλεπτα.  Η κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 1,4 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα, εντός πόλης. Οι εκπομπές ρύπων φτάνουν στα 30 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και μάλιστα, μπορεί να δουλέψει για έως και 78 χιλιόμετρα αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, σε ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα, με μηδέν κατανάλωση και ρύπους.

Audi Α3 Sportback 40 TFSI e

Όλα αυτά βέβαια είναι μετρημένα με τον παλαιότερο κύκλο μετρήσεων NEDC. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία κατά WLTP είναι στα 67 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, σχεδόν 20 χιλιόμετρα περισσότερα από τον προκάτοχό του.

Οσονούπω και σε sport εκδοχή

Στο νέο υβριδικό Audi A3 για μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών, απαιτούνται περίπου 4 ώρες με τον κατάλληλο φορτιστή. Το μοντέλο αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης αυτό το Φθινόπωρο, με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα πάντα, όπως LED φωτιστικά σώματα, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit και πολλά ακόμη.

Audi Α3 Sportback 40 TFSI e

Σύμφωνα με την Audi, περιμένουμε και μια πιο σπορ έκδοση με Plug-In Hybrid τεχνολογία που θα εστιάζει στη δυναμική οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Πιθανότατα μιλάμε για το σύνολο με τους 245 ίππους που θα δούμε στο Volkswagen Golf GTE και τη νέα Skoda Octavia RS.