Η παράδοση της Volkswagen στις GTI εκδόσεις συνεχίζει και στην όγδοη γενιά του Golf. Η γερμανική μάρκα παραμένει πάντα πιστή στο ραντεβού της και δεν απογοητεύει τους φίλους των επιδόσεων και της σπορ οδήγησης, ενώ για όποιον επιθυμεί το κάτι παραπάνω, φροντίζει με ειδικές εκδόσεις.

Volkswagen Golf GTi Clubsport

Μια τέτοια είναι και το νέο Golf GTI Clubsport. Η συγκεκριμένη έκδοση φορά τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 TSI του ομίλου Volkswagen με απόδοση στους 300 ίππους και 400 Nm ροπής, ύστερα από επεμβάσεις στη χαρτογράφηση, το νέο τούρμπο και το μεγαλύτερο Intercooler. 

Volkswagen Golf GTi Clubsport

Το απλό Golf GTI φορά τον ίδιο κινητήρα αλλά με 245 ίππους και 370 Nm ροπής, οπότε η διαφορά στις επιδόσεις αναμένεται μεγάλη. Οι διαφορές όμως δεν σταματούν στον κινητήρα αφού το GTI Clubsport συνδυάζεται μόνο με το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων. Οι λάτρεις της σπορ οδήγησης θα εκτιμήσουν την ύπαρξη του μπλοκέ διαφορικού στον εμπρός άξονα, όπου και μεταδίδεται η κίνηση, ενώ η Volkswagen αναφέρει ότι το επτατάχυτο σασμάν έχει διαφορετική, πιο κοντή κλιμάκωση σε σχέση με το επτάρι που διατίθεται στις υπόλοιπες εκδόσεις του Golf. 

Volkswagen Golf GTi Clubsport

Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα και το στήσιμο του αυτοκινήτου έχει αλλάξει, ώστε να ανταποκρίνεται στο σκληροπυρηνικό σύνολο.

Volkswagen Golf GTi Clubsport

Η απόσταση από το έδαφος μειώθηκε κατά 10 χιλιοστά σε σχέση με το GTI, το σύστημα διεύθυνσης έχει αντικατασταθεί με ένα νέο, πιο άμεσο και με καλύτερη ακρίβεια και έχουν τοποθετηθεί αμορτισέρ μεγαλύτερης σκληρότητας. 

Volkswagen Golf GTi Clubsport

Εξωτερικά αμέσως θα το καταλάβουμε από τις ακόμη μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τις μεγάλες ζάντες των 19 ιντσών, την αεροτομή, τις μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης πίσω και βέβαια, από τα σήματα Clubsport. Στο εσωτερικό από την άλλη μόνον οι επενδύσεις ξεχωρίζουν αφού δεν υπάρχει το χαρακτηριστικό καρό των GTI. Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα για το πότε θα έρθει στην αγορά.