Η General Motors και συγκεκριμένα η μάρκα GMC αποκάλυψε ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή του νέου Hummer εντός του 2021. Το στρατιωτικό όχημα που μετατράπηκε σε ένα από τα πιο ικανά τετρακίνητα οχήματα υπό τη μορφή των μοντέλων Η1, H3 και H2, σταμάτησε να διατίθεται το 2010.

GMC Hummer EV

Η αναβίωση του Hummer έρχεται πλέον υπό το brand της GMC και με τη μορφή ενός τετράθυρου, διπλοκάμπινου pick up αυτοκινήτου -της πιο δημοφιλούς κατηγορίας μοντέλων αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, οι θηριώδεις V6 και V8 κινητήρες δίνουν τη θέση τους σε τρία ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία ωστόσο προσφέρουν πολύ περισσότερη ισχύ, συγκεκριμένα 1.000 ίππους σε όλους τους τροχούς.

GMC Hummer EV

Το νέο GMC Hummer EV είναι ένα κινούμενο τεχνολογικό εργαστήριο, κυριολεκτικά. Διαθέτει τετραδιεύθυνση, τερακίνηση, πνευματικές αναρτήσεις με δυνατότητα απίστευτης αύξησης ύψους, κάμερες ακόμα και κάτω από το αμάξωμα για απόλυτη εποπτεία της επιφάνειας κίνησης και των εμποδίων από τον οδηγό, ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης με την ονομασία Super Cruise, τη δυνατότητα κίνησης... διαγώνια, χάρη στο σύστημα  CrabWalk και δεκάδες δυνατότητες παραμετροποίησης της απόδοσής του.

GMC Hummer EV

Σύμφωνα με την GMC, το Hummer EV θα είναι το απόλυτο εκτός δρόμου επιβατικό όχημα. Ταυτόχρονα όμως, οι επιδόσεις που θα εξασφαλίζουν οι κινητήρες του θα κόβουν την ανάσα. Παρότι το βάρος του Hummer EV αναμένεται να ξεπερνά αρκετά του 2,5 τόνους, η επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα που υπόσχεται η GMC είναι της τάξης των 3.0 δλ!

GMC Hummer EV

Παράλληλα, προηγμένες λειτουργίες torque vectoring, η τετραδιεύθυνση αλλά και οι αυτορυθμιζόμενες σε πραγματικό χρόνο αναρτήσεις, θα συνθέτουν μια πρωτόγνωρη για την κατηγορία των εκτός δρόμου οχημάτων οδική συμπεριφορά και στην άσφαλτο.

GMC Hummer EV

Αισθητικά το Hummer είναι ένα «μαστόδοντο» με τεράστιες διαστάσεις, θα μπορεί όμως να προσφέρει την απόλυτη αίσθηση της ανοιχτής οδήγησης, χάρη σε τέσσερα αφαιρούμενα πάνελ της οροφής του, τα οποία αποθηκεύονται στον εμπρός χώρο αποσκευών. Χωρίς αυτά στη θέση τους, το Hummer EV θα μετατρέπεται σε ένα full cabriolet αυτοκίνητο.

GMC Hummer EV

Όσον αφορά στην εμβέλειά του, η GMC υπόσχεται αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση της τεράστιας συστοιχίας των μπαταριών του, που θα φτάνει στα 560 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα, το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα φόρτισης θα μπορεί να δεχτεί έως και 350 kW, που σημαίνει ανάκτηση ενέργειας για κάλυψη 160 χιλιομέτρων σε μόλις 10 λεπτά.

Όλα τα παραπάνω εκπληκτικά χαρακτηριστικά, θα μπορούν να τα αποκτήσουν οι τυχεροί οδηγοί στις ΗΠΑ από το φθινόπωρο του 2021 στη τιμή των 112.500 δολαρίων. Η βασική εκδοχή του Hummer θα ξεκινά από τις 80.000 δολάρια, θα είναι όμως διαθέσιμη τρία χρόνια αργότερα, το 2024.