Η Alfa Romeo Giulietta SZ είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που έφτιαξε ποτέ η ιταλική φίρμα. Κατασκευάστηκαν συνολικά 217 αυτοκίνητα και σήμερα, έχει μεγάλη ζήτηση από τους συλλέκτες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες ανακαλύφθηκε σε ένα υπόγειο στο Τορίνο. 

Σύμφωνα με όσα γράφονται σε forum που ασχολούνται με ιστορικές Alfa Romeo, την είχε κάποιος που δεν μπόρεσε να τη βγάλει από το υπόγειο λόγω ενός χαλασμένου ασανσέρ και στη συνέχεια, την άφησε εκεί. Αργότερα, ο ιδιοκτήτης έφυγε από τη ζωή και δεν είχε κάποιον απόγονο ώστε να την κληρονομήσει. Τελικά, η Giulietta SZ βγήκε σε δημοπρασία από το ίδιο το κράτος και κατάφερε να πιάσει 567.000€! 

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο απολύτως αυθεντικό και χωρίς καμία μετατροπή. Όλα τα πράγματα που έχει πάνω της είναι από το εργοστάσιο και αυτό ανέβασε ακόμη περισσότερο την αξία της. Η Giulietta SZ (Sprint Zagato) είναι η έκδοση επιδόσεων της Giulietta με χρήση αλουμινίου στην κατασκευή της, πιο κοντό σασί και μειωμένο βάρος χάρη στο πιο ελαφρωμένο εσωτερικό. Ζυγίζει μόλις 785 κιλά και για αυτό, ο κινητήρας των 1.3 λίτρων με τους 100 ίππους προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, με τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα!