Ένα απίστευτο σημείωμα βρήκε το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου, που είχε σπεύσει στη συνοικία Small Heath του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας, για να σώσει έναν άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Μόλις έδωσαν οι διασώστες τις πρώτες βοήθειες και θέλησαν να επιβιβασθούν με τον άνδρα στο ασθενοφόρο με προορισμό το νοσοκομείο, ανακάλυψαν στο παρμπρίζ του οχήματος ένα σημείωμα, που τους άφησε άφωνους.

Το χειρόγραφο σημείωμα έγραφε, ότι «μπορεί να σώζετε ζωές, όμως μην παρκάρετε σε χαζό σημείο και μπλοκάρετε το αυτοκίνητό μου». Όλα αυτά συνέβησαν, ενώ το ασθενοφόρο είχε παρκάρει για λιγότερη από μισή ώρα στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να μη χάσει πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας για κάποιον άλλο χώρο στάθμευσης μακρύτερα.

Ο ασθενής για τον οποίο είχαν λάβει οι νοσηλευτές την κλήση, χρειαζόταν άμεση ιατρική φροντίδα, καθώς έφτυνε συνεχώς αίμα και έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Μάλιστα το πλήρωμα ανέβασε και φωτογραφίες από το εσωτερικό του ασθενοφόρου γεμάτο αίματα από τη μεταφορά του άνδρα.

Όπως ανέφερε η υπηρεσία διάσωσης West Midlands Ambulance Service, στην οποία ανήκε το όχημα, «οι συνεργάτες μας προσπαθούν πάντα, να σέβονται τους πολίτες. Όμως μερικές φορές δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο».

Με ειρωνικά σχόλια και οργή για τον ανεγκέφαλο ιδιοκτήτη του μπλοκαρισμένου Ι.Χ. αντέδρασαν οι χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μετά την ανάρτηση του περιστατικού στο Facebook. Ένας από αυτούς ανέφερε πολύ εύστοχα: «Αν πάθαινε αυτό το άτομο ένα καρδιακό επεισόδιο, δεν θα είχε λοιπόν κανένα πρόβλημα να περιμένει, μέχρι να βρουν τα σωστικά συνεργεία μία κατάλληλη θέση στάθμευσης, αντί να σώσουν τη ζωή του».

Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των χρηστών, βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει το συμβάν, αλλά ταυτόχρονα να ευχαριστήσει και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις πολύτιμες υπηρεσίες, που προσφέρει.