Η έκρηξη έγινε στο πίσω μέρος αυτοκινήτου που ανήκει σε έναν ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ είχε σταματήσει σε ένα βενζινάδικο στη βόρεια επαρχία της Αργεντινής, Salta.

Συγκεκριμένα το περιστατικό συνέβη όταν ένας άντρας έφθασε στο βενζινάδικο σε ένα λευκό Peugeot 306 και ζήτησε από έναν από τους υπαλλήλους να γεμίσει τη δεξαμενή του.

Ωστόσο, όταν ο υπάλληλος γέμισε τη δεξαμενή, μια δυνατή έκρηξη έσπασε το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου και η κοκαΐνη άρχισε να διασκορπίζεται στον αέρα.

Αμέσως μετά την έκρηξη, ένας υπάλληλος κάλεσε την αστυνομία κι ένα περιπολικό εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ, ο οδηγός έλεγξε τα περιεχόμενα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και έφυγε από το βενζινάδικο με έναν συνεργό.

Μετά την επιθεώρηση της σκηνής από τους αστυνομικούς, οι μάζες λευκής σκόνης που σκορπίστηκαν στον αέρα επιβεβαιώθηκαν ως κοκαΐνη.

Παρόλο που το πλήρες υλικό του συμβάντος είναι διαθέσιμο στους αστυνομικούς από τις κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν τους υπόπτους κατόχους του οχήματος. Ακόμη και η αιτία της έκρηξης παραμένει ασαφής.

Αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν ένα σακίδιο γεμάτο με ναρκωτικά που περιείχε επίσης μια κάρτα με όνομα και διεύθυνση.

Το αστυνομικό τμήμα ζήτησε επίσης βοήθεια από το κοινό στο Facebook.