Τώρα, πολλά από αυτά τα αεροπλάνα βρέθηκαν να σταθμεύουν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των εργαζομένων, καθώς τα υπόστεγα και οι θέσεις στάθμευσης αεροπλάνων στο Renton Center της Boeing στην Ουάσινγκτον δεν έχουν πλέον χώρο. Εικόνες από τα αεροπλάνα που σταθμεύουν σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων κάνουν πλέον το γύρο του διαδίκτυου.

Ένας από τους πρώτους λογαριασμούς των social media που δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες ήταν η Aviation photo στο Twitter.

«Ιστορική στιγμή στην ιστορία της αεροπορίας! Αεροφωτογραφίες δείχνουν τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX που σταθμεύουν στο πάρκινγκ του προσωπικού, επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη χωρητικότητα στο αεροδρόμιο», γράφει η Aviation photo στην ανάρτηση της που συνοδεύεται με μια φωτογραφία ενός αεροσκάφους Boeing σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Εκτός από τη φωτογραφία της Aviation, άλλοι χρήστες κατέφυγαν στο Instagram και στο Twitter για να μοιραστούν τις αεροφωτογραφίες των αεροπλάνων που σταθμεύουν στο πάρκινγκ αυτοκινήτων της εταιρείας.

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, αυτά τα αεροπλάνα θα μπορούν να πετάξουν και πάλι μετά από μια σειρά δοκιμών ασφάλειας. Τώρα, περίπου 500 αεροπλάνα Boeing 737 είναι στο έδαφος και 100 από αυτά βρίσκονται στο εργοστάσιο του Renton. Η έκθεση προσθέτει ότι το μηνιαίο κόστος συντήρησης κάθε γειωμένου αεροσκάφους είναι 2.000 δολάρια

Εκτός από το κόστος συντήρησης, η Boeing θα πρέπει επίσης να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για όλες τις ακυρωμένες πτήσεις.