Στην πίστα του Nurburgring (Νίρμπουργκρινγκ) έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αγωνιστικά αυτοκίνητα, βελτιωμένα σπορ μοντέλα και supercars, όμως πολύ συχνά γίνονται κάποιες «τρέλες», όπως για παράδειγμα στην παρακάτω περίπτωση. Αυτός ο άνδρας, νοίκιασε ένα φορτηγάκι, ένα Volkswagen Transporter με πετρελαιοκινητήρα 2.0 λίτρων και 150 ίππων και επιχείρησε να κάνει έναν γρήγορο γύρο. 

«Προπονούταν» στην «Πράσινη Κόλαση», όπως συνηθίζεται να λένε το Nurburgring για δύο ολόκληρες μέρες και το τελικό του αποτέλεσμα, είναι να κάνει ένα γύρο-ρεκόρ με χρόνο κάτω από δέκα λεπτά! Συγκεκριμένα, «έγραψε» 9 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα για τη διαδρομή των 20,81 χιλιομέτρων, που μοιάζει πραγματικά ακατόρθωτο για ένα τέτοιου είδους όχημα! Για να πάρετε μια ιδέα, το ρεκόρ αυτή τη στιγμή στην πίστα (για αυτοκίνητο παραγωγής) το έχει η Lamborghini Aventador SVJ των 770 ίππων με 6 λεπτά και 44,97 δευτερόλεπτα. 

Μερικά αρκετά γρήγορα αυτοκίνητα έχουν πολύ πιο αργούς χρόνους, όπως για παράδειγμα το πεντακύλινδρο Ford Focus ST των 225 ίππων, με 8 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, που κάνουν το 9:58 του Transporter έναν πραγματικό άθλο. Να σημειώσουμε ότι το φορτηγάκι της Volkswagen δεν εφοδιαζόταν με κάποιο σετ καλών ελαστικών επιδόσεων, ούτε είχε δεχτεί την παραμικρή τροποποίηση σε επίπεδο στησίματος ή μηχανικών μερών. Το μόνο που έκανε ο πολύ θαρραλέος άνδρας που το οδήγησε, ήταν να ξεφορτωθεί ένα μέρος του βάρους, όπως για παράδειγμα το διπλό κάθισμα του συνοδηγού.