Πρόσφατα η Audi μας παρουσίασε το ανανεωμένο TT και μαζί με αυτό, είδαμε και την «ενδιάμεση» έκδοση επιδόσεων TTS, που τοποθετείται κάτω από το κορυφαίο TTRS των 400 ίππων. Το νέο TTS, θα προσφέρεται και σε μια ειδική έκδοση με το όνομα Competition, αλλά μετρημένες αλλαγές συγκριτικά με το απλό TTS. 

Συγκεκριμένα, όποιος το επιλέξει θα έχει μια μεγαλύτερη αεροτομή στο πίσω μέρος, κόκκινες δαγκάνες φρένων, ζάντες αλουμινίου ειδικής σχεδίασης διάστασης είκοσι ιντσών, λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και δύο επιπλέον σήματα της Audi χαμηλά στο πλάι του αμαξώματος. Κατά τα άλλα, ο κινητήρας παραμένει ο τετρακύλινδρος τούρμπο 2.0 TFSI που ανανεώθηκε προκειμένου να καλύπτει τα νέα πρότυπα WLTP. 

Πλέον, δεν αποδίδει 310 ίππους αλλά 306, όμως αυξήθηκε ελαφρώς η ροπή του και φτάνει τα 400 Nm συνολικά. Η Audi υποστηρίζει ότι το TTS ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.